ПОПРАВКЕ КВАРОВA НА ПРВИМ ВЕНТИЛИМА

Током дана обављаће се радови на оспособаљавању првих вентила у улицама: Лепеничка 23 (могућ је прекид у целој улици), Обилићев венац 5-7, Мераклијска 10, Бранка Миљковића 23, 49, Филипа Филиповића 67, Анете Андрејевић 6а, у Пушкиновој 8; у насељу Девети мај, у ул. 22 Децембар 1, ул. ТПО 2а; у селу Горње Међурово, у ул. Владимира Вукадиновића на више адреса. Због радова могући су прекиди водоснабдевања до 15 сати на поменутим локацијама. У улици Бубањских хероја III прилаз, обављаће се уградња водомера и могућ је прекид водоснабдевања до 15 сати у III прилазу.

ХИТАН АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

Услед тренутне хидрометеролошке ситуације, коју прати сушни период и изузетно високе температуре, сва изворишта на систему нишког водовода показују знаке смањене издашности.

Из истих разлога, готово у свим мерним зонама нишког водоводног система присутни су знаци повећане потрошње воде.

У овим околностима ЈКП „Ниссус“ Ниш апелује на суграђане да одговорно и рационалну користе воду како не би дошло до озбиљних поремећаја у водоснабдевању.

Апелујемо на наше суграђане да буду солидарни и користе воду за њене основне намене – пиће, кување и одржавање личне хигијене. Заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила цревом, пуњење базена и друго неконтролисано трошење представља нерационалну потрошњу. Нерационална потрошња може довести до озбиљних поремећаја који могу утицати на редовно снабдевање водом наших корисника у свим деловима града.

Апел је упућен свим општинама на територији Града Ниша, које ће својим активностима а у скалду са својим овлашћењима, предузети све неопходне мере у циљу сузбијања ненаменске потрошње воде.

Још једном апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Наиссус“ Ниш свим корисницима омогућило уредно водоснабдевање.