ПОЈАЧАН РАД ЕКИПА ЈКП “НАИССУС“ НА ОДРЖАВАЊУ КАНАЛИЗАЦИОНЕ МРЕЖЕ

У претходна три месеца интензивиран је рад на одржавању канализационе мреже на територији града Ниша. Пет екипа ЈКП “Наиссус“, са пет специјалних возила свакога дана излазе на улице и интервенишу на чишћењу канализационих колектора и отпушавању сливника. Према распореду приоритета екипе обављају све потребне активности у време појачаних падавина на обезбеђењу несметаног функционисања саобраћајница и мобилног деловања  да улице остану у редовном стању. Због велике количине опалог лишћа, што је карактеристично за ово доба године, стварају се додатне баријере у сливницима, који нису у стању да прихвате сву количину воде одједном. У датој ситуацији поред редовних укључује се ванредна екипа ЈКП“Наиссус“и непосредно интервенише одмах на поменутим критичним тачкама. Известан број сливничких места није могуће отпушити, зато што су трајно онеспособљени и захтевају детаљну реконструкцију. На таквим местима специјаним возилом се врши усисавање накупљене воде.

У оквиру планираног чишћења сливника извршено је 14280  интервенција на сливничким местима ове године. Имајући у виду укупан број од 12.000 сливника на територији Града Ниша, одређени број сливника је очишћен два пута. У последња два месеца извшено је чишћење канализационе мреже у следећим улицама:  Инжињера Владимира Јасића, Парк Мије Станимировића, АВНОЈ-а, Бул. 12. Фебруар, Филипа Филиповића, Проте Гагулића, Милоја Закића, Лазара Трифуновића, Димитрија Драговића, Осми конгрес, Ђуре Ђаковића, Боривоја Гојковића, Златка Болоковића, Вождова, Боре Вукумировића, Стара железничка колонија, Војводе Гојка, Мраморска, Епископска, Првомајска, Ратка Вукичевића, Сврљишки партизански одред, Димитрија Туцовића, Јосипа Краша, Школске чесме, Нишка Бања, Васе Албанца.

ХИТАН АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

Услед тренутне хидрометеролошке ситуације, коју прати сушни период и изузетно високе температуре, сва изворишта на систему нишког водовода показују знаке смањене издашности.

Из истих разлога, готово у свим мерним зонама нишког водоводног система присутни су знаци повећане потрошње воде.

У овим околностима ЈКП „Ниссус“ Ниш апелује на суграђане да одговорно и рационалну користе воду како не би дошло до озбиљних поремећаја у водоснабдевању.

Апелујемо на наше суграђане да буду солидарни и користе воду за њене основне намене – пиће, кување и одржавање личне хигијене. Заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила цревом, пуњење базена и друго неконтролисано трошење представља нерационалну потрошњу. Нерационална потрошња може довести до озбиљних поремећаја који могу утицати на редовно снабдевање водом наших корисника у свим деловима града.

Апел је упућен свим општинама на територији Града Ниша, које ће својим активностима а у скалду са својим овлашћењима, предузети све неопходне мере у циљу сузбијања ненаменске потрошње воде.

Још једном апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Наиссус“ Ниш свим корисницима омогућило уредно водоснабдевање.