POČETAK PRAKTIČNE PRIMENE DUALNOG OBRAZOVANJA IZMEĐU UČENIKA SREDNJE STRUČNE ŠKOLE NEIMAR I JKP“NAISSUS“

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Posle procesa akreditacije, obuke instuktora i potpisivanja ugovora između Gorana Milosavljevića, direktora JKP“Naissus“, Sretena Vasića, direktora srednje stručne škole GTŠ Neimar, učenika i roditelja. Tema ovog ugovora je dualno obrazovanje ili učenje kroz praksu što je od velikog zanačaja kako za mlade ljude, tako i za Javno komunalno preduzeće Naissus. Ovo je prva generacija dece koja će kroz dualno obazovanje da dobije profesionalno znanje i da se u budućem periodu preporuči za određena radna mesta u ovom komunalnom sistemu.

– Dualno obrazovanje je retka prilika da se više benefita objedini u jednoj akciji. Veliki izazov i korist je za naše mlade ljude, đake ove škole i naše buduće kolege, zatim je korist za roditelje, i pravo usmerenje za GTŠ Neimar. Značajno je za JKP“Naissus“, da kao društveno odgovorno preduzeće misli na svoju budućnost i naravno za grad Niš i državu Srbiju. Pre svega i sigurno najvažnija briga je za ovu generaciju učenika, koja će se školovati upravo za profile koji su nama potrebni – naglasio je Goran Milosavljević, direktor JKP“Naissus“Niš.

– Nadam se da će svojim interesovanjem i zalaganjem ovi učenici opravdati poverenje naše škole, i iskoristiti lepu priliku da steknu neophodno iskustva na terenu sa starijim kolegama iz JKP“Naissus“i da sebi obezbede profesionalnu perspektivu – u pozdravnom obraćanju se zahvalila ispred srednje stručne škole GTŠ Neimar, nastavnica – Jadranka Veličković.

Ostale vesti