ПОЧЕТАК ПРАКТИЧНЕ ПРИМЕНЕ ДУАЛНОГ ОБРАЗОВАЊА ИЗМЕЂУ УЧЕНИКА СРЕДЊЕ СТРУЧНЕ ШКОЛЕ НЕИМАР И ЈКП“НАИССУС“

После процеса акредитације, обуке инстуктора и потписивања уговора између Горана Милосављевића, директора ЈКП“Наиссус“, Сретена Васића, директора средње стручне школе ГТШ Неимар, ученика и родитеља. Тема овог уговора је дуално образовање или учење кроз праксу што је од великог заначаја како за младе људе, тако и за Јавно комунално предузеће Наиссус. Ово је прва генерација деце која ће кроз дуално обазовање да добије професионално знање и да се у будућем периоду препоручи за одређена радна места у овом комуналном систему.

– Дуално образовање је ретка прилика да се више бенефита обједини у једној акцији. Велики изазов и корист је за наше младе људе, ђаке ове школе и наше будуће колеге, затим је корист за родитеље, и право усмерење за ГТШ Неимар. Значајно је за ЈКП“Наиссус“, да као друштвено одговорно предузеће мисли на своју будућност и наравно за град Ниш и државу Србију. Пре свега и сигурно најважнија брига је за ову генерацију ученика, која ће се школовати управо за профиле који су нама потребни – нагласио је Горан Милосављевић, директор ЈКП“Наиссус“Ниш.

– Надам се да ће својим интересовањем и залагањем ови ученици оправдати поверење наше школе, и искористити лепу прилику да стекну неопходно искуства на терену са старијим колегама из ЈКП“Наиссус“и да себи обезбеде професионалну перспективу – у поздравном обраћању се захвалила испред средње стручне школе ГТШ Неимар, наставница – Јадранка Величковић.

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *