POČELI RADOVI NA OSPOSOBLJAVANJU KANALIZACIONE MREŽE U SELU POPOVAC

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Kako je prošle nedelje najavljeno, u razgovoru meštana sela Popovac sa Gradonačelnicom Niša, Draganom Storirovski, koja je ovo selo obišla sa svojim saradnicima u prisustvu v.d. direktora JKP „Naissus“ Niš Gorana Milosavljevića, započeti su radovi na osposobljavanju sekundarne kanalizacije u ovom selu.

Ekipe JKP „Naissus“ Niš specijalnim vozilima Kanal Džet u Popovcu rade na ispiranju i snimanju sekundarne kanalizacione mreže, kako bi se utvrdilo stanje izgrađenih kolektora. Planirano je ispiranje i snimanje postojeće sekundarne kanalizacione mreže u Popovcu u ukupnoj dužini od 4 km. Nakon toga će početi prevezivanje ovih deonica na Popovački kolektor, što će omogućiti meštanima sopstvene priključke na kanalizacionu mrežu.

Izvođenje radova na prevezivanju sekundarne kanalizacione mreže biće urađeno u ulicama Jablaničkoj, Poljskoj i ulici 29. novembra, kao i na prilazu ul. Borisa Kidriča.

Ekipe JKP „Naissus“ Niš su danas izvodile radove na prevezivanju dela sekundarne kanalizacione mreže u ulici Dragoljuba Đorđevića. Radi se o izvođenju kompleksnih radova na kopanja rova u dužini od 38 metara, dubine do 3 metra. Takođe je nastavljeno ispiranje i snimanje deonica kanalizacije u ulicama 29. novembra, 7. jula i delu ulice Dragoljuba Đorđevića i vezi ulica 29. novembra i ul. Dragoljuba Đorđevića.

Po završetku radova više od 50% domaćinstava sela Popovac,  moći će da se priključi na kanalizacionu mrežu. Rok za okončanje poverenih radova je 20 dana.

Ostale vesti