ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА ОСПОСОБЉАВАЊУ КАНАЛИЗАЦИОНЕ МРЕЖЕ У СЕЛУ ПОПОВАЦ

Како је прошле недеље најављено, у разговору мештана села Поповац са Градоначелницом Ниша, Драганом Сторировски, која је ово село обишла са својим сарадницима у присуству в.д. директора ЈКП „Наиссус“ Ниш Горана Милосављевића, започети су радови на оспособљавању секундарне канализације у овом селу.

Екипе ЈКП „Наиссус“ Ниш специјалним возилима Канал Џет у Поповцу раде на испирању и снимању секундарне канализационе мреже, како би се утврдило стање изграђених колектора. Планирано је испирање и снимање постојеће секундарне канализационе мреже у Поповцу у укупној дужини од 4 km. Након тога ће почети превезивање ових деоница на Поповачки колектор, што ће омогућити мештанима сопствене прикључке на канализациону мрежу.

Извођење радова на превезивању секундарне канализационе мреже биће урађено у улицама Јабланичкој, Пољској и улици 29. новембра, као и на прилазу ул. Бориса Кидрича.

Екипе ЈКП „Наиссус“ Ниш су данас изводиле радове на превезивању дела секундарне канализационе мреже у улици Драгољуба Ђорђевића. Ради се о извођењу комплексних радова на копања рова у дужини од 38 метара, дубине до 3 метра. Такође је настављено испирање и снимање деоница канализације у улицама 29. новембра, 7. јула и делу улице Драгољуба Ђорђевића и вези улица 29. новембра и ул. Драгољуба Ђорђевића.

По завршетку радова више од 50% домаћинстава села Поповац,  моћи ће да се прикључи на канализациону мрежу. Рок за окончање поверених радова је 20 дана.