ПЛАНИРАНИ РАДОВИ ЗА ВИКЕНД

Планирани радови за суботу 21.05.2022. год.

Вода на површини, потребан је ископ у селу Горње Међурово, код школе, Због поправке водоводне мреже могућ је прекид водоснабдевања до 15 сати у селу Горње Међурово. Радови су планирани уколико не буде ванредних хаварија.

Планирани радови за недељу 22.05.2022.год.

Вода на улици, потребан је ископ на Батушиначком путу, код механичара. Због интервенције на водоводној мрежи могућ је прекид водоснабдевања до 15 сати на Батушиначком путу. Радови су планирани уколико не буде ванредних приоритета.

ХИТАН АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

Услед тренутне хидрометеролошке ситуације, коју прати сушни период и изузетно високе температуре, сва изворишта на систему нишког водовода показују знаке смањене издашности.

Из истих разлога, готово у свим мерним зонама нишког водоводног система присутни су знаци повећане потрошње воде.

У овим околностима ЈКП „Ниссус“ Ниш апелује на суграђане да одговорно и рационалну користе воду како не би дошло до озбиљних поремећаја у водоснабдевању.

Апелујемо на наше суграђане да буду солидарни и користе воду за њене основне намене – пиће, кување и одржавање личне хигијене. Заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила цревом, пуњење базена и друго неконтролисано трошење представља нерационалну потрошњу. Нерационална потрошња може довести до озбиљних поремећаја који могу утицати на редовно снабдевање водом наших корисника у свим деловима града.

Апел је упућен свим општинама на територији Града Ниша, које ће својим активностима а у скалду са својим овлашћењима, предузети све неопходне мере у циљу сузбијања ненаменске потрошње воде.

Још једном апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Наиссус“ Ниш свим корисницима омогућило уредно водоснабдевање.