ПЛАНИРАНИ РАДОВИ ЗА ВИКЕНД

У СУБОТУ 20.08.2022. И НЕДЕЉУ 21.08.2022. ПЛАНИРА СЕ ВИШЕ ИНТЕРВЕНЦИЈА НА ВОДОВОДНОЈ МРЕЖИ

КВАР НА МРЕЖИ У СЕЛУ ЈЕЛАШНИЦА     (субота 20.08.2022.)

Вода на површини, нужан је ископ у селу Јелашница, у улици Панчићево сокаче, на почетку улице. Због поправке водоводне мреже биће у прекиду водоснабдевање од 8 до 15 сати у улици Панчићево сокаче али је могућ прекид и на простору села Јелашнице.

КВАР НА МРЕЖИ У СЕЛУ ЈЕЛАШНИЦА  (субота 20.08.2022.)

Вода на улици, нужан је ископ у селу Јелашница, у улици Никола Мељаницки, код броја 11. Због поправке водоводне мреже биће у прекиду водоснабдевање од 8 до 15 сати у ул. Никола Мељаницки, али је могућ прекид и на простору Јелашнице.

АУТО-ЦИСТЕРНА  СА ПИЈАЋОМ ВОДОМ ЗА СЕЛО ВРЕЛО     (субота 20.08.2022.)

Током дана биће отпремљена ауто-цистерна за снабдевање пијаћом водом мештана села Врело.


КВАР НА МРЕЖИ У СЕЛУ ЈЕЛАШНИЦА   (недеља 21.08.2022.)

Вода на улици због квара на хидранту, потребан је ископ у селу Јелашница, на углу улица Римски пут и Седлинске. Због поправке водоводне мреже биће у прекиду водоснабдевање од 8 до 15 сати у улицама Римски пут и Седлинска али је могућ прекид и на простору села Јелашница.

КВАР НА ВЕЗИ У СЕЛУ ЈЕЛАШНИЦА   (недеља 21.08.2022.)

Вода од улице одлаи у шахт, потребна је интервенција у селу Јелашница, у улици Првог српског устанка бб. Због поправке прикључне везе биће у прекиду водоснабдевање од 8 до 15 сати у улици Првог српског устанка али је могућ прекид на простору села Јелашница.

ХИТАН АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

Услед тренутне хидрометеролошке ситуације, коју прати сушни период и изузетно високе температуре, сва изворишта на систему нишког водовода показују знаке смањене издашности.

Из истих разлога, готово у свим мерним зонама нишког водоводног система присутни су знаци повећане потрошње воде.

У овим околностима ЈКП „Ниссус“ Ниш апелује на суграђане да одговорно и рационалну користе воду како не би дошло до озбиљних поремећаја у водоснабдевању.

Апелујемо на наше суграђане да буду солидарни и користе воду за њене основне намене – пиће, кување и одржавање личне хигијене. Заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила цревом, пуњење базена и друго неконтролисано трошење представља нерационалну потрошњу. Нерационална потрошња може довести до озбиљних поремећаја који могу утицати на редовно снабдевање водом наших корисника у свим деловима града.

Апел је упућен свим општинама на територији Града Ниша, које ће својим активностима а у скалду са својим овлашћењима, предузети све неопходне мере у циљу сузбијања ненаменске потрошње воде.

Још једном апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Наиссус“ Ниш свим корисницима омогућило уредно водоснабдевање.