ПЛАНИРАНИ РАДОВИ ЗА ВИКЕНД

У СУБОТУ 16.07.2022. ГОД. ПЛАНИРА СЕ ПОПРАВКА КВAРА У СЕЛУ СЕЧАНИЦА

Вода на површини, у суботу 16.07.2022.године, планира се више ископа, код мале цркве и на још пар места у селу Сечаница. Због радова на поправци водоводне мреже биће у прекиду водоснабдевање од 8 до 15 сати у селу Сечаница.

НАЈАВА РАДОВА ЗА НЕДЕЉУ 17.07.2022. ГОД. У УЛИЦИ ЈОВАНА РИСТИЋА

У недељу 17.07.2022.год. планира се ископ у улици Јована Ристића, код броја 35. Због поправке водоводне мреже биће у прекиду водоснабдевање од 8 до 15 сати у делу улице Јована Ристића, Вардарској и Новопазарској. Током интервенције биће отежан саобраћај у делу улице Јована Ристића где се обављају радови и одвијаће се наизменично у једној коловозној траци.

ХИТАН АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

Услед тренутне хидрометеролошке ситуације, коју прати сушни период и изузетно високе температуре, сва изворишта на систему нишког водовода показују знаке смањене издашности.

Из истих разлога, готово у свим мерним зонама нишког водоводног система присутни су знаци повећане потрошње воде.

У овим околностима ЈКП „Ниссус“ Ниш апелује на суграђане да одговорно и рационалну користе воду како не би дошло до озбиљних поремећаја у водоснабдевању.

Апелујемо на наше суграђане да буду солидарни и користе воду за њене основне намене – пиће, кување и одржавање личне хигијене. Заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила цревом, пуњење базена и друго неконтролисано трошење представља нерационалну потрошњу. Нерационална потрошња може довести до озбиљних поремећаја који могу утицати на редовно снабдевање водом наших корисника у свим деловима града.

Апел је упућен свим општинама на територији Града Ниша, које ће својим активностима а у скалду са својим овлашћењима, предузети све неопходне мере у циљу сузбијања ненаменске потрошње воде.

Још једном апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Наиссус“ Ниш свим корисницима омогућило уредно водоснабдевање.