ПЛАНИРАНИ РАДОВИ ЗА ВИКЕНД

ПЛАНИРАНИ РАДОВИ У НАСЕЉУ ДЕВЕТИ МАЈ    (субота 25.03.2023.)

Вода на асфалту, у суботу 25.03.2023. год. планира се ископ у насељу Девети мај, у улици Гајтаничкој, код броја 2. Због поправке водоводне мреже биће у прекиду водоснабдевање од 8 до 15 сати у Гајтаничкој улици.

ПЛАНИРА СЕ ИНТЕРВЕНЦИЈА У СЕЛУ СЕЧАНИЦА   (недеља 26.03.2023.)

Вода цури на првом и другом вентилу, планира се ископ у селу Сечаница. Због поправке прикључне везе могућ је прекид водоснабдевања у недељу 26.03.2023. год. од 8 до 15 сати на простору села Сечаница.

ХИТАН АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

Услед тренутне хидрометеролошке ситуације, коју прати сушни период и изузетно високе температуре, сва изворишта на систему нишког водовода показују знаке смањене издашности.

Из истих разлога, готово у свим мерним зонама нишког водоводног система присутни су знаци повећане потрошње воде.

У овим околностима ЈКП „Ниссус“ Ниш апелује на суграђане да одговорно и рационалну користе воду како не би дошло до озбиљних поремећаја у водоснабдевању.

Апелујемо на наше суграђане да буду солидарни и користе воду за њене основне намене – пиће, кување и одржавање личне хигијене. Заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила цревом, пуњење базена и друго неконтролисано трошење представља нерационалну потрошњу. Нерационална потрошња може довести до озбиљних поремећаја који могу утицати на редовно снабдевање водом наших корисника у свим деловима града.

Апел је упућен свим општинама на територији Града Ниша, које ће својим активностима а у скалду са својим овлашћењима, предузети све неопходне мере у циљу сузбијања ненаменске потрошње воде.

Још једном апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Наиссус“ Ниш свим корисницима омогућило уредно водоснабдевање.