ПЛАНИРАНИ РАДОВИ ДО 19.02.2024

ПЛАНИРАНЕ ИНТЕРВЕНЦИЈЕ У СЕЛУ МЕДОШЕВАЦ (ЧЕТВРТАК 15.02.2024)

Планирају се радови у селу Медошевац у улицама Нишке Градине код броја 41 и Топличкој код броја 4. Због поправки водоводне мреже, водоснабдевање ће бити у прекиду од 8 до 15 часова на простору села Медошевац и Поповац.

ПЛАНИРАНЕ ПОПРАВКЕ У УЛИЦАМА ЂОРЂА КРСТИЋА И ГАБРОВАЧКИ ПУТ (ПЕТАК 16.02.2024)

Вода на површини, планира се ископ у улицама Ђорђа Крстића код броја 4 и Габровачки пут код броја 58е. Због планираних радова за Петак 16.02.2024. год., водоснабдевање ће бити у прекиду од 8 до 15 часова у улици Ђорђа Крстића и на делу улице Габровачки пут, али је могућ прекид у водоснабдевању на простору насеља Апеловац.

ПЛАНИРАНИ РАДОВИ У НАСЕЉУ ПАСИ ПОЉАНА И ЋУРЛИНСКОЈ УЛИЦИ (СУБОТА 17.02.2024)

Вода на површини, потребне си интервенције у улицама Владислава Рибникара код броја 25, Новопројектованој код броја 8 и у Ћурлинској код броја 48. Због планираних радова, водоснабдевање ће бити у прекиду од 8 до 15 часова у поменутим улицама али је могућ прекид у водоснабдевању и на простору насеља Паси Пољана, Миново насеље и Ледена Стена.

ПЛАНИРАНИ РАДОВИ У УЛИЦАМА ЂУРЕ ЈАКШИЋА И СТЕВАНА КАЋАНСКОГ (НЕДЕЉА 18.02.2024)

Кварови на првим вентилима, потребно је њихово оспособљавање у улицама Ђуре Јакшића код броја 46 и Стевана Каћанског код броја 17. Због поправки прикључних веза, водоснабдевање ће бити у прекиду од 8 до 15 часова у улицама Ђуре Јакшића и Стевана Каћанског.

ХИТАН АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

Услед тренутне хидрометеролошке ситуације, коју прати сушни период и изузетно високе температуре, сва изворишта на систему нишког водовода показују знаке смањене издашности.

Из истих разлога, готово у свим мерним зонама нишког водоводног система присутни су знаци повећане потрошње воде.

У овим околностима ЈКП „Ниссус“ Ниш апелује на суграђане да одговорно и рационалну користе воду како не би дошло до озбиљних поремећаја у водоснабдевању.

Апелујемо на наше суграђане да буду солидарни и користе воду за њене основне намене – пиће, кување и одржавање личне хигијене. Заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила цревом, пуњење базена и друго неконтролисано трошење представља нерационалну потрошњу. Нерационална потрошња може довести до озбиљних поремећаја који могу утицати на редовно снабдевање водом наших корисника у свим деловима града.

Апел је упућен свим општинама на територији Града Ниша, које ће својим активностима а у скалду са својим овлашћењима, предузети све неопходне мере у циљу сузбијања ненаменске потрошње воде.

Још једном апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Наиссус“ Ниш свим корисницима омогућило уредно водоснабдевање.