ПЛАНИРАНЕ ПОПРАВКЕ КВАРОВА ЗА ВИКЕНД

У СУБОТУ 28.05.2022.ГОД. СЕ ПЛАНИРА ПОПРАВКА КВАРА У УЛИЦИ МАЛОЈАСТРЕБАЧКОЈ

Вода на површини, потребан је ископ у улици Малојастребачкој, код броја 4. Због поправке водоводне мреже, у суботу 28.05.2022.год. биће у прекиду водоснабдевање од 8 до 15 сати у Малојастребачкој улици.

Улица Малојастребачка

У НЕДЕЉУ 29.05.2022.ГОД. У ПЛАНУ СУ РАДОВИ У РАЈИЋЕВОЈ УЛИЦИ

За недељу 29.05.2022.год. планира се ископ и оспособљавање сервисног вентила у улици Рајићевој, код броја 23. Због поправке прикључне везе биће у прекиду водоснабдевање од 8 до 15 сати и отежан саобраћај у Рајићевој улици.

Рајићева улица

ХИТАН АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

Услед тренутне хидрометеролошке ситуације, коју прати сушни период и изузетно високе температуре, сва изворишта на систему нишког водовода показују знаке смањене издашности.

Из истих разлога, готово у свим мерним зонама нишког водоводног система присутни су знаци повећане потрошње воде.

У овим околностима ЈКП „Ниссус“ Ниш апелује на суграђане да одговорно и рационалну користе воду како не би дошло до озбиљних поремећаја у водоснабдевању.

Апелујемо на наше суграђане да буду солидарни и користе воду за њене основне намене – пиће, кување и одржавање личне хигијене. Заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила цревом, пуњење базена и друго неконтролисано трошење представља нерационалну потрошњу. Нерационална потрошња може довести до озбиљних поремећаја који могу утицати на редовно снабдевање водом наших корисника у свим деловима града.

Апел је упућен свим општинама на територији Града Ниша, које ће својим активностима а у скалду са својим овлашћењима, предузети све неопходне мере у циљу сузбијања ненаменске потрошње воде.

Још једном апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Наиссус“ Ниш свим корисницима омогућило уредно водоснабдевање.