НАСТАВАК РАДОВА ДО 18 САТИ У МОСТАРСКОЈ И ОКОЛНИМ УЛИЦАМА

Продужетак радова на реконструкцији водоводне мреже

Због радова на углу улица Мостарске и Војводе Путника настављају се радови после 15 сати. Повезивање водоводне мреже се предвиђа до 18 сати, до када остаје прекид у снабдевању водом у Мостарској и околним улицама: Дравској, Ђуре Јакшића, Гоце Делчева и Војводе Бојовића.

Продужетак радова у Нишкој Бањи

Настављају се радови после 15 сати у Нишкој Бањи, у улици Школске чесме, код броја 15. Због поправке прикључне везе у прекиду је водоснабдевање до 18 сати у улици Школске чесме.

ХИТАН АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

Услед тренутне хидрометеролошке ситуације, коју прати сушни период и изузетно високе температуре, сва изворишта на систему нишког водовода показују знаке смањене издашности.

Из истих разлога, готово у свим мерним зонама нишког водоводног система присутни су знаци повећане потрошње воде.

У овим околностима ЈКП „Ниссус“ Ниш апелује на суграђане да одговорно и рационалну користе воду како не би дошло до озбиљних поремећаја у водоснабдевању.

Апелујемо на наше суграђане да буду солидарни и користе воду за њене основне намене – пиће, кување и одржавање личне хигијене. Заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила цревом, пуњење базена и друго неконтролисано трошење представља нерационалну потрошњу. Нерационална потрошња може довести до озбиљних поремећаја који могу утицати на редовно снабдевање водом наших корисника у свим деловима града.

Апел је упућен свим општинама на територији Града Ниша, које ће својим активностима а у скалду са својим овлашћењима, предузети све неопходне мере у циљу сузбијања ненаменске потрошње воде.

Још једном апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Наиссус“ Ниш свим корисницима омогућило уредно водоснабдевање.