НАРЕДНОГ ДАНА ОБАВЉАЋЕ СЕ РАДОВИ НА УГЛУ УЛИЦА ПАНТАЛЕЈСКЕ И КОСОВКЕ ДЕВОЈКЕ

У уторак 05.04.2022. год. планира се ископ због поправке шибер вентила, на углу улица Пантелејске и Косовке девојке. Због интервенције на водоводној мрежи биће у прекиду водоснабдевање од 8 до 15 сати у улици Панталејској, од фабрике“Benetton“,  до Чегарске улице. Без воде биће и део улице Косовке девојке. Због обимних радова у истом термину биће отежан саобраћај на углу улица Пантелејске и Косовке девојке, и одвијаће се наизменично у једној коловозној траци.

ХИТАН АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

Услед тренутне хидрометеролошке ситуације, коју прати сушни период и изузетно високе температуре, сва изворишта на систему нишког водовода показују знаке смањене издашности.

Из истих разлога, готово у свим мерним зонама нишког водоводног система присутни су знаци повећане потрошње воде.

У овим околностима ЈКП „Ниссус“ Ниш апелује на суграђане да одговорно и рационалну користе воду како не би дошло до озбиљних поремећаја у водоснабдевању.

Апелујемо на наше суграђане да буду солидарни и користе воду за њене основне намене – пиће, кување и одржавање личне хигијене. Заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила цревом, пуњење базена и друго неконтролисано трошење представља нерационалну потрошњу. Нерационална потрошња може довести до озбиљних поремећаја који могу утицати на редовно снабдевање водом наших корисника у свим деловима града.

Апел је упућен свим општинама на територији Града Ниша, које ће својим активностима а у скалду са својим овлашћењима, предузети све неопходне мере у циљу сузбијања ненаменске потрошње воде.

Још једном апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Наиссус“ Ниш свим корисницима омогућило уредно водоснабдевање.