НАРЕДНОГ ДАНА НАСТАВАК РАДОВА НА УГЛУ УЛИЦА РЕНТГЕНОВЕ И ДРАГИШЕ ЦВЕТКОВИЋА

У петак 13.01.2023. год. наставиће се радови на углу улица Рентгенове и Драгише Цветковића. Због поправке водоводне мреже биће у прекиду водоснабдевање од 8 до 15 сати на простору од ул. Пастерове и Уроша Предића до Великотрнавске и Булевара Др Зорана Ђинђића. То су улице: Пастерова, Конрада Жилника, Уроша Предића, Пиротска, Мајора Тепића, Рентгенова, Др Милутина Ивковића, Великотрнавска, део Драгише Цветковића и део Булевара Др Зорана Ђинђића, од бр. 31 до бр. 71.

ХИТАН АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

Услед тренутне хидрометеролошке ситуације, коју прати сушни период и изузетно високе температуре, сва изворишта на систему нишког водовода показују знаке смањене издашности.

Из истих разлога, готово у свим мерним зонама нишког водоводног система присутни су знаци повећане потрошње воде.

У овим околностима ЈКП „Ниссус“ Ниш апелује на суграђане да одговорно и рационалну користе воду како не би дошло до озбиљних поремећаја у водоснабдевању.

Апелујемо на наше суграђане да буду солидарни и користе воду за њене основне намене – пиће, кување и одржавање личне хигијене. Заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила цревом, пуњење базена и друго неконтролисано трошење представља нерационалну потрошњу. Нерационална потрошња може довести до озбиљних поремећаја који могу утицати на редовно снабдевање водом наших корисника у свим деловима града.

Апел је упућен свим општинама на територији Града Ниша, које ће својим активностима а у скалду са својим овлашћењима, предузети све неопходне мере у циљу сузбијања ненаменске потрошње воде.

Још једном апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Наиссус“ Ниш свим корисницима омогућило уредно водоснабдевање.