НА БАДЊИ ДАН ГРАДОНЧЕЛНИЦА СА ПРЕДСЕДНИЦОМ ОПШТИНЕ И ДИРЕКТОРОМ ВОДОВОДА ОБИШЛА ЖИТЕЉЕ ДЕСПОТОВАЧКЕ УЛИЦЕ ГДЕ ЈЕ УРАЂЕНА ВОДОВОДНА МРЕЖА

Завршени су радови на изградњи и одржавању водоводне мреже у насељу Пантелеј, у Деспотовачкој улици са прикључком на Борску улицу, у делу испред пруге. На Бадњи дан су житељи ове улице имали част да поздраве Градоначелницу Драгану Сотировску, председницу општине Пантелеј Наташу Станковић и в.д. директора ЈКП“Наиссус“ Горана Милосављевића. Овом приликом су мештани изразили захвалност на прикључењу у редован систем водоснабдевања и били упознати са технолошким поступком, којим ће да буде испитана постојећа канализациона мрежа, и уколико буде потребе да се извши ревизиона интервенција.

– Нема градске општине у којој се у прошлој години није радило, неко је добио водовод, неко канализацију, неко асфалт, али и овога пута, ова сарадња са ЈКП“Наиссус“-ом, је доказ да се поштује договор да ниједна улица не може да буде асфалтирана ако пре тога нису проверени водовод и канализација. Ова улица Деспотовачка, у Градској општини Пантелеј је једна од оних где су људи на пријему грађана тражили асфалт а онда смо кренули заправо од почетка да проверавамо да ли има водовода и канализације па дошли до сазнања да водовод није решен више од 40 година, и ево успели смо. Данас, без обзира на то што је Бадњи дан, видимо људе који су задовољни, који захваљују за оно што је урађено, онда нема нама веће награде и већег празника за даривање. Људи су да поновим, после 40 година добили сигурно водоснабдевање, што је најважније, затим ћемо у наредним недељама и канализацију, а онда их на пролеће очекује асфалтирање. Настављамо са овим што смо започели прошле године, тако да планирамо већ шта ћемо радити, и у којим насељима. Оно што ће бити најава и што ћемо сигурно урадити, то је да ћемо сређивати међублоковско зеленило и међублоковски простор у Градској општини Медијана – пред окупљеним новинарима је истакла Градоначелница Ниша Драгана Сотировски.

– Обзиром да је данас Бадњи дан и да је у овој улици уредно водоснабдевање и ако се по јутру дан познаје, нека нам ове године све иде као вода, и да нам буде лепа година и успешна. Свим овим људима желим наравно Срећну Нову годину и да Божићне празнике проведу у миру и благостању са својим породицама. Надам се да ћемо оваквих пројеката и инвестиција имати доста у овој 2022-ој години – истакла је поред осталог председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић.

– Данас је Бадњи дан, и нема лепшег начина да започнемо ову годину, односно да завршимо радове на овом не тако великом али изузетно значајном пројекту, значајном за град, значајном за водовод. ЈКП“Наиссус“ показује још једном да може, да уме, и да хоће да ради. Град Ниш показује вољу да ће изградња бити већа него икада. У Деспотовачкој улици вредност радова је око 1.100.000 динара, изграђена је нова водоводна мрежа у дужини од 140 метара, нови прикључци, нови корисници, и то је оно што је најбоља вест за Наиссус и за Град Ниш – кратко и конкретно је закључио в.д. директора ЈКП“Наиссус“Ниш Горан Милосављевић.

Градоначелница је поздравила присутне новинаре и мештане Деспотовачке улице, речима да су данас и сутра пре свега дани за праштање и да суграђани проведу најрадоснији хришћански празник у миру, благостању и у кругу својих породица.