MEĐUNARODNA STRUČNA MANIFESTACIJA ’’DANI VODE’’ NIŠ, 02.i 03.septembar 2021. godine, Hala Čair

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
[et_pb_section fb_built=“1″ _builder_version=“3.29.3″ fb_built=“1″ _i=“0″ _address=“0″][et_pb_row _builder_version=“3.29.3″ _i=“0″ _address=“0.0″][et_pb_column type=“4_4″ _builder_version=“3.29.3″ _i=“0″ _address=“0.0.0″][et_pb_text _builder_version=“3.29.3″ _i=“0″ _address=“0.0.0.0″]

Asocijacija za zaštitu i očuvanje voda Južne Srbije (WASS) iz Niša četvrti put za redom organizuje Međunarodnu stručnu manifestaciju „DANI VODE – NIŠ“, koja se održava 02. i 03. septembra 2021. godine u Nišu. Sam događaj i ove godine je podeljen na dva dela.
Prvi je Međunarodna stručna konferencija na temu „Jačanje kapaciteta javno-komunalnih preduzeća“ u kojoj su učešće uzeli predstavnici domaćih i inostranih relevantnih institucija i organizacija. Ova konferencija podržana je od mnogobrojnih međunarodnih i domaćih institucija (GIZ, IAWD, NALAS, SKGO, Ministarstvo zaštite životne sredine, Privredna komora Srbije, Grad Niš i Univerzitet u Nišu), a angažovanjem stručnih udruženja i nacionalnih asocijacija za vode ( Bugarska, Republika Srpska, Severna Makedonija, Crna Gora i dr.) bude zastupljeno blizu 10 država iz regiona Jugoistočne Evrope.
Drugi, sastavni deo manifestacije „DANI VODE“ je izložba proizvođača vodovodne i kanalizacione opreme, i to je prilika da se predstave kompanije koje posluju u oblasti proizvodnje opreme za snabdevanje vodom, kanalisanje, prečišćavanje, zaštitu od poplava i erozije, proizvođači uređaja, aparata i instrumenata za kontrolu kvaliteta voda za piće i otpadnih voda.
Svečanom otvaranju su prisustvovali: državni sekretar Ministarstva zaštite životne sredine Republike Srbije Ivan Karić, zamenica gradonačelnice Niša Dušica Davidović, v.d.direktora JKP ’’Naissus’’Niš Goran Milosavljević, i predsednik Asocijacije za zaštitu i očuvanje voda Južne Srbije dr Miloš Đorđević.
 Ministarstvo i Vlada Republike Srbije podržavaju ovakve aktivnosti, ovo sada već prerasta u regionalni karakter, ovo postaje nacionalna konferencija sa međunarodnim učešćem, nadam se da ćemo u sledećoj godini imati više učesnika. Malo nas je prošla godina poremetila zbog zdravstvene situacije, nadam se da će i Grad Niš, u ovoj i narednoj godini, kada je upravljanje vodama u pitanju, imati razloga za slavlje i za ponos a ja imam čast da otvorim ovu konferenciju i da Vam poželim srećan i uspešan rad još mnogo godina i istovremeno Vas pozivam da dođete u Beograd da malo prenesete ova iskustva i vaše kontakte i na jugu ali i međunarodne kontakte, i evo međunarodna konferencija je praktično otvorena – rekao je državni sekretar Ministarstva zaštite životne sredine Republike Srbije Ivan Karić.
 Dobrodošlica svim učesnicima ovog međunarodnog sajma, koji je od izuzetnog značaja ne samo za Grad Niš, nego za ceo region. Značajan za sve one koji su danas učesnici na ovom velikom međunarodnom sajmu i naučnom skupu koji će se održati već koliko sutra. Želim u ime gradonačelnice Niša, g-đe Dragane Sotirovski da Vam poželom dobrodošlicu, uspešan rad, puno ostvarenih dobrih kontakata za vaše poslove, odlične rezultate i dugoročnu saradnju. Mi smo kao država i kao Vlada, na čelu sa predsednikom uspeli da budemo jedni od najznačajnijih i najuticajnijih po rastu privrednom u ovom delu Srbije što želim svima Vama, još jednom dobrodošlica i budimo odgovorni – između ostalog je poručila prisutnima zamenica gradonačelnice Niša Dušica Davidović.
 Javno komunalno preduzeće Naissus Niš konstatno radi na unapređenju svojih kapaciteta, kako bi na najefikasniji način pružilo usluge najboljeg kvaliteta svojim korisnicima. Osnovni cilj i jeste da naši konzumenti budu zadovoljni, da naše usluga bude što jeftinija a da bude što kvalitetnija. Nastavljamo da radimo na tome, i zato služe ovakvi sajmovi da se naglasi značaj vode, da se naglasi značaj unapređenja vodovodnog sistema i kvaliteta vodosnabdevanja – istakao je v.d.direktora JKP ’’Naissus’’Niš Goran Milosavljević.
 Koristim priliku da Vas u ime organizatora Asocijacije za zaštitu i očuvanja vode Južne Srbije pozdravim i da Vam se zahvalim na dolasku i na poverenju u organizatora, mogu slobodno da kažem da zajednički organizujemo ovaj skup. Dobrodošli na“Dani vode“ Niš 2021 – prigodno je poželeo dobrodošlicu prisutnima predsednik Asocijacije za zaštitu i očuvanje voda Južne Srbije dr Miloš Đorđević.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=“3.29.3″ _i=“1″ _address=“0.1″][et_pb_column type=“4_4″ _builder_version=“3.29.3″ _i=“0″ _address=“0.1.0″][et_pb_gallery gallery_ids=“65827,65828,65829,65830,65834,65833,65832,65835,65837,65838,65831″ posts_number=“20″ show_title_and_caption=“off“ _builder_version=“3.29.3″ _i=“0″ _address=“0.1.0.0″][/et_pb_gallery][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Ostale vesti