КВАРОВИ НА ВОДОВОДНОЈ МРЕЖИ И ПРЕКИДИ У ВОДОСНАБДЕВАЊУ

КВАР НА МРЕЖИ У УЛИЦИ ЈАНКА ВЕСЕЛИНОВИЋА

Вода избија на површину и отиче у сливник, потребан је ископ у улици Јанка Веселиновића бб (код старог Монопола). Због поправке водоводне дмреже, биће у прекиду водоснабдевање до 15 сати у улици Јанка  Веселиновића.

ИНТЕРВЕНЦИЈА У УЛИЦИ КРАЉЕВИЋА МАРКА

Вода на улици, потребан је ископ у улици Краљевића Марка (код кружног тока). Због поправке водоводне мреже, могућ је прекид у водоснабдевању до 15 сати у улици Краљевића Марка, али је могућ прекид и у околним улицама: Лазе Костића, део Југ Богданове, Доситеја Обрадовића, Јабланичкој и Катићевој.

ПОПРАВКА КВАРА У НАСЕЉУ ПАНТЕЛЕЈ

Вода са улице пуни шахту, потребно је раскопавање у Курској улици код броја 13. Због поправке прикључне везе могућ је прекид у водоснабдевању до 15 сати у Курској улици.

КВАРОВИ НА МРЕЖИ У СЕЛУ МИЉКОВАЦ

Током дана обављаће се радови на мрежи у селу Миљковац. Због оштећења цевовода од стране трећег лица, биће у прекиду водоснабдевање до 15 сати на крају села али је могућ прекид и на простору села Миљковац.

ПОПРАВКА КВАРА У СЕЛУ ЧОКОТ

Вода избија на површину и отиче у сливник, нужно је раскопавање у селу Чокот, у улици Вука Караџића код броја 34. Због поправке водоводне мреже биће у прекиду водоснабдевање до 17 сати у поменутој улици али је могућ прекид и на простору села Чокот.

ПРОДУЖЕТАК РАДОВА У СЕЛУ ЉУБЕРАЂА

Настављају се радови од претходног дана на више локација у селу Љуберађа. Због интервенција, могућ је прекид у водоснабдевању до 15 сати на простору села Љуберађа.

ХИТАН АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

Услед тренутне хидрометеролошке ситуације, коју прати сушни период и изузетно високе температуре, сва изворишта на систему нишког водовода показују знаке смањене издашности.

Из истих разлога, готово у свим мерним зонама нишког водоводног система присутни су знаци повећане потрошње воде.

У овим околностима ЈКП „Ниссус“ Ниш апелује на суграђане да одговорно и рационалну користе воду како не би дошло до озбиљних поремећаја у водоснабдевању.

Апелујемо на наше суграђане да буду солидарни и користе воду за њене основне намене – пиће, кување и одржавање личне хигијене. Заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила цревом, пуњење базена и друго неконтролисано трошење представља нерационалну потрошњу. Нерационална потрошња може довести до озбиљних поремећаја који могу утицати на редовно снабдевање водом наших корисника у свим деловима града.

Апел је упућен свим општинама на територији Града Ниша, које ће својим активностима а у скалду са својим овлашћењима, предузети све неопходне мере у циљу сузбијања ненаменске потрошње воде.

Још једном апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Наиссус“ Ниш свим корисницима омогућило уредно водоснабдевање.