КВАРОВИ НА ВОДОВОДНОЈ МРЕЖИ И ПРЕКИДИ У ВОДОСНАБДЕВАЊУ

ПОПРАВКА КВАРА У НАСЕЉУ МИЛКА ПРОТИЋ

Вода на површини, потребан је ископ у насељу Милка Протић, код кружног тока. Због поправке водоводне мреже, биће у прекиду водоснабдевање до 15 сати у улици према фабрици ЛЕОНИ и улици Другој. Фабрика ЛЕОНИ ће имати уредно водоснабдевање.

КВАР НА ВЕЗИ У КНЕЗ СЕЛУ

Вода на површини, потребан је ископ у Кнез Селу, у улици Св. Илије код броја 25. Због поправке приључне везе и регулисања притиска, биће у прекиду водоснабдевање до 15 сати у Кнез Селу.

ПОПРАВКА КВАРА У НАСЕЉУ НАСЕЉУ НИКОЛА ТЕСЛА

Вода са улице пуни шахте корисника, потребни су ископи у Заплањској улици код бројева 62 и 74. Због поправке прикључних веза, биће у прекиду водоснабдевање до 15 сати у Заплањској улици.

ИНТЕРВЕНЦИЈА У СЕЛУ ПОПОВАЦ

Вода са улице пуни прикључну шахту, потребно је раскопавање у селу Поповац, у улици Милета Ђурђановића код броја 57. Због поправке прикључне везе, биће у прекиду водоснабдевање до 15 сати у улици Милета Ђурђановића, али је могућ прекид и на простору села Поповац.

НАСТАВАК РАДОВА У НАСЕЉУ ДЕВЕТИ МАЈ

Настављају се радови на замени првог вентила у насељу Девети мај, у улици Топличког партизанског одреда, код броја 78а. Због поправке прикључне везе, биће у прекиду водоснабдевање до 15 сати у делу улице ТПО.

ПОПРАВКА КВАРА У УЛИЦИ ЂУКЕ ДИНИЋ

Вода са улице отиче у двориште корисника, потребан је ископ у улици Ђуке Динић код броја 43. Због поправке прикључне везе, биће у прекиду водоснабдевање до 15 сати у улици Ђуке Динић.

ПОПРАВКА КВАРА У СЕЛУ ТРУПАЛЕ

Вода пуни шахту корисника, потребан је ископ у селу Трупале, у Железничкој улици код броја 55. Због поправке прикључне везе, могућ је прекид у водоснабдевању до 15 сати у селу Трупале.

ИНТЕРВЕНЦИЈА У СЕЛУ КНЕЖИЦА

Квар у шахти корисника, потребно је оспособљавање првог вентила у улици Вука Караџића код броја 3. Због поправке прикључне везе, могућ је прекид у водоснабдевању до 15 сати у селу Кнежица.

ПОПРАВКА КВАРА У СЕЛУ МРАМОР

Потребно је оспособљавање првог вентила у шахти корисника у селу Мрамор бб. Због интервенције, могућ је прекид у водоснабдевању до 15 сати у селу Мрамор.

РАДОВИ НА ВОДОВОДНОЈ МРЕЖИ НА МАТЕЈЕВАЧКОМ ПУТУ

У току су радови на водоводној мрежи на Матејевачком путу, код кружног тока (иза ресторана Романса). Због интервенције, биће у прекиду водоснабдевање до 15 сати у улици Момчила Миловановића.

ХИТАН АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

Услед тренутне хидрометеролошке ситуације, коју прати сушни период и изузетно високе температуре, сва изворишта на систему нишког водовода показују знаке смањене издашности.

Из истих разлога, готово у свим мерним зонама нишког водоводног система присутни су знаци повећане потрошње воде.

У овим околностима ЈКП „Ниссус“ Ниш апелује на суграђане да одговорно и рационалну користе воду како не би дошло до озбиљних поремећаја у водоснабдевању.

Апелујемо на наше суграђане да буду солидарни и користе воду за њене основне намене – пиће, кување и одржавање личне хигијене. Заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила цревом, пуњење базена и друго неконтролисано трошење представља нерационалну потрошњу. Нерационална потрошња може довести до озбиљних поремећаја који могу утицати на редовно снабдевање водом наших корисника у свим деловима града.

Апел је упућен свим општинама на територији Града Ниша, које ће својим активностима а у скалду са својим овлашћењима, предузети све неопходне мере у циљу сузбијања ненаменске потрошње воде.

Још једном апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Наиссус“ Ниш свим корисницима омогућило уредно водоснабдевање.