КВАРОВИ НА ВОДОВОДНОЈ МРЕЖИ И ПРЕКИДИ У ВОДОСНАБДЕВАЊУ

ПОПРАВКА КВАРА У ДОЊОЈ ВРЕЖИНИ

Вода на улици, потребан је ископ у Доњој Врежини, у улици Скопској, код броја 6. Због поправке водоводне мреже биће у прекиду водоснабдевање до 15 сати у поменутој улици, али је могућ прекид и на простору насеља Доња Врежина.

КВАР НА МРЕЖИ У НАСЕЉУ ДЕВЕТИ МАЈ

Избија вода и отиче у гаражу, потребан је ископ у насељу Девети мај, у улици Војника Радета Антонића. Због поправке водоводне мреже биће у прекиду водоснабдевање до 15 у поменутој улици.

ПОПРАВКА КВАРА У НАСЕЉУ ДЕВЕТИ МАЈ

Вода на површини, потребна је замена првог вентила у насељу Девети мај, у улици Топличког партизанског одреда, код броја 78а. Због поправке прикључне везе биће у прекиду водоснабдевање до 15 сати у делу улице ТПО.

КВАРОВИ НА МРЕЖИ У УЛИЦИ ЉУБОМИРА НИКОЛИЋА

Вода на површинии, потребан је ископ јер је сервисни вентил асфалтиран у улици Љубомира Николића, код боја 12, као и испитивање квара код броја 23. Због поправке прикључне везе биће у прекиду водоснабдевање до 15 сати у делу улице Љубомира Николића.

ПОПРАВКА КВАРОВА У СЕЛУ СЕЧАНИЦА

Вода на површини, потребни су ископи изнад цркве, у Лепеничкој улици и у улици Јована Рајића (сокак). Због поправки водоводне мреже биће у прекиду водоснабдевање до 15 сати на простору села Сечаница.

ИНТЕРВЕНЦИЈА У УЛИЦИ ДРУГОГ СРПСКОГ УСТАНКА

Вода на површини, потребан је ископ у улици Другог српског устанка, код броја 19. Због поправке водоводне мреже биће у прекиду водоснабдевање до 15 сати, у истоименој улици.

ПОПРАВКА КВАРА У ПРВОЈ КУТИНИ

Вода цури на шибер вентилу, потребан је ископ у Првој Кутини, у Првокутинској улици, код аутобуске станице. Због поправке водоводне мреже биће у прекиду водоснабдевање до 15 сати у насељу Прва Кутина и делу Првокутинске улице.

ХИТАН АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

Услед тренутне хидрометеролошке ситуације, коју прати сушни период и изузетно високе температуре, сва изворишта на систему нишког водовода показују знаке смањене издашности.

Из истих разлога, готово у свим мерним зонама нишког водоводног система присутни су знаци повећане потрошње воде.

У овим околностима ЈКП „Ниссус“ Ниш апелује на суграђане да одговорно и рационалну користе воду како не би дошло до озбиљних поремећаја у водоснабдевању.

Апелујемо на наше суграђане да буду солидарни и користе воду за њене основне намене – пиће, кување и одржавање личне хигијене. Заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила цревом, пуњење базена и друго неконтролисано трошење представља нерационалну потрошњу. Нерационална потрошња може довести до озбиљних поремећаја који могу утицати на редовно снабдевање водом наших корисника у свим деловима града.

Апел је упућен свим општинама на територији Града Ниша, које ће својим активностима а у скалду са својим овлашћењима, предузети све неопходне мере у циљу сузбијања ненаменске потрошње воде.

Још једном апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Наиссус“ Ниш свим корисницима омогућило уредно водоснабдевање.