КВАРОВИ НА ВОДОВОДНОЈ МРЕЖИ И ПРЕКИДИ У ВОДОСНАБДЕВАЊУ

РАДОВИ НА ВОДОВОДНОЈ МРЕЖИ У ПРВОМАЈСКОЈ УЛИЦИ

У току су радови на водоводној мрежи, претходног дана најављени у Првомајској улици. Због интервенције биће у прекиду водоснабдевање до 15 сати у делу Првомајске улице, од Зеленгорске до улице Седмог јула.

ПОПРАВКА КВАРА У УЛИЦИ ДР ВОЈИНА КРАЈИЧИЋА

Вода са улице пуни прикључну шахту, потребан је ископ (коловоз – земља) у улици Др Војина Крајичића бб. Због поправке прикључне везе могућ је прекид водоснабдевања до 15 сати у улици Др Војина Крајичића.

ЈОШ ЈЕДНА ИНТЕРВЕНЦИЈА У ПОДВИНИКУ

Цури улични хидрант, потребан је ископ на углу улица Косовке девојке и Богдана Поповића. Због поправке водоводне мреже могућ је прекид водоснабдевања до 15 сати у ул. Богдана Поповића, делу улице Косовке девојке, и могућ прекид у околним улицама: Скадарској, Чегарској, Петра Баље, Ловћенској.

ПОПРАВКЕ КВАРОВА У ШАНТИЋЕВОЈ УЛИЦИ

Вода избија из уличног затварача и на другом месту пробија из закрпе тако да су нужна два ископа у Шантићевој улици, код бројева 36 и 39. Због поправке водоводне мреже биће у прекиду водоснабдевање у овој улици до 15 сати.

ИНТЕРВЕНЦИЈА У НАСЕЉУ ДЕВЕТИ МАЈ

Вода са улице пуни прикључну шахту, потребан је ископ у насељу Девети мај, у улици Др Саве Петровића, код броја 8. Због поправке прикључне взе биће у прекиду водоснабдевање до 15 сати у улици Др Саве Петровића.

ПОПРАВКА КВАРА У СЕЛУ МЕЗГРАЈА

Вода на асфалту, потребан је ископ у селу Мезграја, код трафоа. Због поправке водоводне мреже могућ је прекид водоснабдевања до 15 сати на простору села Мезграја.

ПОПРАВКЕ КВАРОВА НА ПРВИМ ВЕНТИЛИМА

Током дана обављаће се радови на поправци првих вентила у улицама: Мирослава Јовановића Миме 101, Катићевој 3, Мирослава Радосављевића бб (зграда поред броја 10), Мије Петровића 14, Јастребачкој 3, Толстојевој бб, Бербатовачкој 10, Госпођинској 112а, и на још неким адресама. Због интервенција могућ је прекид водоснабдевања на поменутим локацијама до 15 сати.

ХИТАН АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

Услед тренутне хидрометеролошке ситуације, коју прати сушни период и изузетно високе температуре, сва изворишта на систему нишког водовода показују знаке смањене издашности.

Из истих разлога, готово у свим мерним зонама нишког водоводног система присутни су знаци повећане потрошње воде.

У овим околностима ЈКП „Ниссус“ Ниш апелује на суграђане да одговорно и рационалну користе воду како не би дошло до озбиљних поремећаја у водоснабдевању.

Апелујемо на наше суграђане да буду солидарни и користе воду за њене основне намене – пиће, кување и одржавање личне хигијене. Заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила цревом, пуњење базена и друго неконтролисано трошење представља нерационалну потрошњу. Нерационална потрошња може довести до озбиљних поремећаја који могу утицати на редовно снабдевање водом наших корисника у свим деловима града.

Апел је упућен свим општинама на територији Града Ниша, које ће својим активностима а у скалду са својим овлашћењима, предузети све неопходне мере у циљу сузбијања ненаменске потрошње воде.

Још једном апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Наиссус“ Ниш свим корисницима омогућило уредно водоснабдевање.