КВАРОВИ НА ВОДОВОДНОЈ МРЕЖИ И ПРЕКИДИ У ВОДОСНАБДЕВАЊУ

ПОПРАВКА КВАРА У НАСЕЉУ РАТКО ЈОВИЋ

Вода на површини,потребан је ископ у улици Сокобањској код броја 19. Због поправке водоводне мреже биће у прекиду водоснабдевање до 15 сати у Сокобањској улици.

РАДОВИ НА ВЕЗИ У НАСЕЉУ ГОРЊИ КОМРЕН

Вода на површини, потребан је ископ у улици Добросава Ђорђевића, код броја 4. Због квара на вези биће у прекиду водоснабдевање до 15 сати у улици Добросава Ђорђевића.

КВАР НА ВЕЗИ У НАСЕЉУ НИКОЛА ТЕСЛА

Вода на површини,потребан је ископ у Другој Нишавској улици, други прилаз бб. Због поправке прикључне везе могућ је прекид водоснабдевања до 15 сати у Другој Нишавској улици.

ПОПРАВКА КВАРА У УЛИЦИ ГАБРОВАЧКИ ПУТ

Вода цури на првом вентилу, потребна је замена у улици Габровачки пут II део бб. Због поправке прикључне везе могућ је прекид водоснабдевања до 15 сати у улици Габровачки пут II део.

ПОПРАВКЕ КВАРОВA НА ПРВИМ ВЕНТИЛИМА

Током дана обављаће се радови на оспособљавању првих вентила у селима: Мезграја, Трупале, Медошевац, Поповац. Због радова могући су прекиди водоснабдевања до 15 сати на поменутим локацијама.

ХИТАН АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

Услед тренутне хидрометеролошке ситуације, коју прати сушни период и изузетно високе температуре, сва изворишта на систему нишког водовода показују знаке смањене издашности.

Из истих разлога, готово у свим мерним зонама нишког водоводног система присутни су знаци повећане потрошње воде.

У овим околностима ЈКП „Ниссус“ Ниш апелује на суграђане да одговорно и рационалну користе воду како не би дошло до озбиљних поремећаја у водоснабдевању.

Апелујемо на наше суграђане да буду солидарни и користе воду за њене основне намене – пиће, кување и одржавање личне хигијене. Заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила цревом, пуњење базена и друго неконтролисано трошење представља нерационалну потрошњу. Нерационална потрошња може довести до озбиљних поремећаја који могу утицати на редовно снабдевање водом наших корисника у свим деловима града.

Апел је упућен свим општинама на територији Града Ниша, које ће својим активностима а у скалду са својим овлашћењима, предузети све неопходне мере у циљу сузбијања ненаменске потрошње воде.

Још једном апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Наиссус“ Ниш свим корисницима омогућило уредно водоснабдевање.