КВАРОВИ НА ВОДОВОДНОЈ МРЕЖИ И ПРЕКИДИ У ВОДОСНАБДЕВАЊУ

ПОПРАВКА КВАРА У БУБАЊ СЕЛУ

Вода на површини, нужан је ископ у Бубањ селу, у ул. Маршала Тита, код броја 76. Због поправке водоводне мреже биће у прекиду водоснабдевање до 15 сати у Бубањ селу.

ИНТЕРВЕНЦИЈА У КНЕЗ СЕЛУ

Вода на површини, потребан је ископ у Кнез Селу, преко пута кланице. Због поправке прикључне везе биће у прекиду водоснабдевање до 15 сати у Кнез Селу.

РАДОВИ НА МРЕЖИ У СЕЛУ СУПОВАЦ

Вода на улици, потребан је ископ у селу Суповац, у ул. Ђуре Даничића, код броја 12. Због поправке водоводне мреже биће у прекиду водоснабдевање до 15 сати у улици Ђуре Даничића, али је могућ прекид и на простору села Суповац.

ПОПРАВКА КВАРА У НИШКОЈ БАЊИ

Настављају се радови у Нишкој Бањи, у улици Краљевића Марка. Због поправке водоводне мреже биће у прекиду водоснабдевање до 15 сати у улици Краљевића Марка, али је могућ прекид и у околним улицама.

ПОПРАВКЕ КВАРОВA НА ПРВИМ ВЕНТИЛИМА

Током дана обављаће се радови на оспособљавању првих вентила у насељу Никола Тесла, у улицама: Малчанској 11, Цара Константина 104, Први мај 19, АВНОЈ 15, Ужичкој 17, у Првој Кутини – на више адреса, Броју 6, Нишкој Бањи – на више адреса, у Јелашници – на више адреса. Због интервенција могућ је прекид водоснабдевања до 15 сати на поменутим локацијама.

ХИТАН АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

Услед тренутне хидрометеролошке ситуације, коју прати сушни период и изузетно високе температуре, сва изворишта на систему нишког водовода показују знаке смањене издашности.

Из истих разлога, готово у свим мерним зонама нишког водоводног система присутни су знаци повећане потрошње воде.

У овим околностима ЈКП „Ниссус“ Ниш апелује на суграђане да одговорно и рационалну користе воду како не би дошло до озбиљних поремећаја у водоснабдевању.

Апелујемо на наше суграђане да буду солидарни и користе воду за њене основне намене – пиће, кување и одржавање личне хигијене. Заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила цревом, пуњење базена и друго неконтролисано трошење представља нерационалну потрошњу. Нерационална потрошња може довести до озбиљних поремећаја који могу утицати на редовно снабдевање водом наших корисника у свим деловима града.

Апел је упућен свим општинама на територији Града Ниша, које ће својим активностима а у скалду са својим овлашћењима, предузети све неопходне мере у циљу сузбијања ненаменске потрошње воде.

Још једном апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Наиссус“ Ниш свим корисницима омогућило уредно водоснабдевање.