КВАРОВИ НА ВОДОВОДНОЈ МРЕЖИ И ПРЕКИДИ У ВОДОСНАБДЕВАЊУ

ИНТЕРВЕНЦИЈА НА МРЕЖИ У УЛИЦИ ДЕСАНКЕ МАКСИМОВИЋ

Вода на површини, нужан је ископ и замена дела мреже у улици Десанке Максимовић. Због поправке водоводне мреже, водоснабдевање ће бити у прекиду до 15 часова у улици Десанке Максимовић.

ПОПРАВКЕ КВАРОВА У КНЕЗ СЕЛУ

Вода на улици, потребни су ископи у улицама Светог Илије бб и Ђорђа Пантелића бб. Због поправки водоводне мреже, водоснабдевање ће бити у прекиду до 15 часова на простору Кнез Села.

РАДОВИ НА МРЕЖИ У НАСЕЉУ ДЕВЕТИ МАЈ

Вода на улици, нужан је ископ у улици Зорана Циге Стојановића код броја 3. Због поправке водоводне мреже, водоснабдевање ће бити у прекиду до 15 часова у поменутој улици.

ИНТЕРВЕНЦИЈА НА МРЕЖИ У БОРСКОЈ УЛИЦИ

Вода избија из земље поред пута, нужан је ископ у Борској улици III прилаз. Због поправке водоводне мреже, водоснабдевање ће бити у прекиду до 15 часова за III прилаз али је могућ прекид и у ширем делу Борске улице на простору од Гњиланске до Горњоматејевачке.

РАДОВИ НА МРЕЖИ У СЕЛУ ГОРЊА ТРНАВА

Током дана обављаће се ради на уградњи ваздушног вентила на углу улица Великана српског спорта и Мирковић Светислава. Због поправке водоводне мреже, водоснабдевање ће бити у прекиду до 15 часова у поменутим улицама али је могућ прекид и на простору села Горња Трнава.

ПОПРАВКЕ КВАРОВА НА ПРВИМ ВЕНТИЛИМА

Током дана обављаће се радови на поправкама првих вентила у селу Прва Кутина – Првокутинска, Мокрањчева 13а, у насељу Брзи Брод – Владимира Милића 18б, Мокрањчева 22/10, Његошева 127, у селу Доње Међурово – Милентија Поповића 7, Стевана Каћанског 5, Милоша Обилића 16, Гостиварска 15, Здравке Вучковић 6, 7А и 23, Светислава Тргојевића 42, Бубањска долина 75, Марка Јовановића 25, у насељу Доњи Комрен – Ђачка 27, у насељу Паси Пољана –  Сердар Јола Пилетића – 1300 каплара, Белопаланачка I прилаз 14, Шантићева 42а, Широке падине 26, Лале Поповић Тање 17, Војводе Путника бб, Алексе Ненадовића 28, Бубањска 5 и на још неким адресама. Због интервенција могућ је прекид водоснабдевања на поменутим локацијама до 15 часова.

????????????????????????????????????

ХИТАН АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

Услед тренутне хидрометеролошке ситуације, коју прати сушни период и изузетно високе температуре, сва изворишта на систему нишког водовода показују знаке смањене издашности.

Из истих разлога, готово у свим мерним зонама нишког водоводног система присутни су знаци повећане потрошње воде.

У овим околностима ЈКП „Ниссус“ Ниш апелује на суграђане да одговорно и рационалну користе воду како не би дошло до озбиљних поремећаја у водоснабдевању.

Апелујемо на наше суграђане да буду солидарни и користе воду за њене основне намене – пиће, кување и одржавање личне хигијене. Заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила цревом, пуњење базена и друго неконтролисано трошење представља нерационалну потрошњу. Нерационална потрошња може довести до озбиљних поремећаја који могу утицати на редовно снабдевање водом наших корисника у свим деловима града.

Апел је упућен свим општинама на територији Града Ниша, које ће својим активностима а у скалду са својим овлашћењима, предузети све неопходне мере у циљу сузбијања ненаменске потрошње воде.

Још једном апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Наиссус“ Ниш свим корисницима омогућило уредно водоснабдевање.