КВАРОВИ НА ВОДОВОДНОЈ МРЕЖИ И ПРЕКИДИ У ВОДОСНАБДЕВАЊУ

НАСТАВАК РАДОВА У ГОРЊЕМ МАТЕЈЕВЦУ

Настављају се радови у насељу Горњи Матејевац у улици Краљевића Марка код броја 6 и Обилићевој код броја 25. Због поправке водоводне мреже водоснабдевање ће бити у прекиду до 15 часова у наведеним улицама.

ПОПРАВКА МРЕЖЕ У НАСЕЉУ МИЛКА ПРОТИЋ

У плану је оспособљавање деоничног шибера у насељу Милка Протић у улици Леони 6. Због радова на водоводној мрежи водоснабдевање ће бити у прекиду до 15 часова у насељу Милка Протић и КПЗ Ниш.

РАДОВИ НА МРЕЖИ У СЕЛУ ГАБРОВАЦ

Током дана обављаће се радови на пумпној станици у селу Габровац. Због поправке водоводне мреже, водоснабдевање ће бити у прекиду до 15 часова у центру села али је могућ прекид и на простору целог села.

ПОПРАВКЕ КВАРОВА НА ПРВИМ ВЕНТИЛИМА

Током дана обављаће се радови на поправкама првих вентила на булевару 12. Фебруар 159, у селу Габровац – Победе 80 и Нишавска 5, у Бубањ Селу – Маршала Тита 100, у насељу Бранко Бјеговић – Цара Константина 8, Светосавска 16, у Кнез Селу – Санаторијумска 20, у селу Мрамор – Великог Жупана бб, у Бубањ Селу – 7. Јули 10, Овчепољска 62а, Ђердапска 34, 35 и 91, Мајаковског 65, Другог Српског устанка 24, Јужноморавских бригада 10/а и 28/а, Милана  Мирчића 2, Васе Чарапића 67, у насељу Паси Пољана – 1300 каплара 88, у Нишкој бањи – Чегарска 8, у насељу Горњи Матејевац – Станоја Главаша 2, у Нишкој Бањи – Цариградска 35, у насељу Суви До – Булевар Светог Цара Константина – „Кузман“ доо, у насељу Никола Тесла – Раде Кончара 27 и Нишка 47 и 69, на булевару Немањића 1 и на још неким адресама. Због интервенција могућ је прекид водоснабдевања на поменутим локацијама до 15 сати.

ХИТАН АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

Услед тренутне хидрометеролошке ситуације, коју прати сушни период и изузетно високе температуре, сва изворишта на систему нишког водовода показују знаке смањене издашности.

Из истих разлога, готово у свим мерним зонама нишког водоводног система присутни су знаци повећане потрошње воде.

У овим околностима ЈКП „Ниссус“ Ниш апелује на суграђане да одговорно и рационалну користе воду како не би дошло до озбиљних поремећаја у водоснабдевању.

Апелујемо на наше суграђане да буду солидарни и користе воду за њене основне намене – пиће, кување и одржавање личне хигијене. Заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила цревом, пуњење базена и друго неконтролисано трошење представља нерационалну потрошњу. Нерационална потрошња може довести до озбиљних поремећаја који могу утицати на редовно снабдевање водом наших корисника у свим деловима града.

Апел је упућен свим општинама на територији Града Ниша, које ће својим активностима а у скалду са својим овлашћењима, предузети све неопходне мере у циљу сузбијања ненаменске потрошње воде.

Још једном апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Наиссус“ Ниш свим корисницима омогућило уредно водоснабдевање.