КВАРОВИ НА ВОДОВОДНОЈ МРЕЖИ И ПРЕКИДИ У ВОДОСНАБДЕВАЊУ

ПОПРАВКА МРЕЖЕ НА ПУТУ ЗА ДОЊЕ ВЛАСЕ

Вода на улици, нужан је ископ на путу за Доње Власе у улици Драгана Лукића бб. Због поправке водоводне мреже, водоснабдевање ће бити у прекиду до 15 часова у улици Драгана Лукића као и делу пута за Доње Власе.

ПОПРАВКА КВАРА У КЊАЖЕВАЧКОЈ УЛИЦИ

Вода на травњаку, потребан је ископ у Књажевачкој улици код броја 195. Због поправке прикључне везе, могућ је прекид у водоснабдевању до 15 часова у делу Књажевачке улице као и делу Матејевачког пута.

ИНТЕРВЕНЦИЈА У СЕЛУ ЛАЛИНАЦ

Квар на спојници сервисног вентила, потребно је раскопавање у селу Лалинац у Нишкој улици код броја 90. Због поправке прикључне везе, могућ ће прекид у водоснабдевању до 15 часова на простору села Лалинац.

ПОПРАВКА МРЕЖЕ У СЕЛУ КРУПАЦ

Вода на површини, потребан је ископ у центру села Крупац, код јавне чесме. Због поправке водоводне мреже, водоснабдевање ће бити у прекиду до 15 часова на простору села Крупац.

ИНТЕРВЕНЦИЈА У СЕЛУ ВЕЛЕ ПОЉЕ

Вода на површини, потребан је ископ у селу Веле Поље, у улици Војника Дарка Бјелобрка бб. Због поправке водоводне мреже, водоснабдевање ће бити у прекиду до 15 часова на простору села Веле Поље.

ПОПРАВКЕ КВАРОВА НА ПРВИМ ВЕНТИЛИМА

Током дана обављаће се радови на поправкама првих вентила у улицама Косте Стаменковића 33, Трг Учитељ Тасе 1А, Рентгенова бб – Млекопромет, Новопазарска 8, Старине Новака 10, Љубе Дидића 10, Новосадска 1Ц, Димитрија Туцовића 10, Габровачки пут II део 32 и 41, у насељу Горњи Матејевац – Васе Чарапића 4 – Александра Карађорђевића 29, у селу Габровац – Победе 76 и на још неким адресама. Због интервенција могућ је прекид у водоснабдевању до 15 часова на поменутим локацијама.

ХИТАН АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

Услед тренутне хидрометеролошке ситуације, коју прати сушни период и изузетно високе температуре, сва изворишта на систему нишког водовода показују знаке смањене издашности.

Из истих разлога, готово у свим мерним зонама нишког водоводног система присутни су знаци повећане потрошње воде.

У овим околностима ЈКП „Ниссус“ Ниш апелује на суграђане да одговорно и рационалну користе воду како не би дошло до озбиљних поремећаја у водоснабдевању.

Апелујемо на наше суграђане да буду солидарни и користе воду за њене основне намене – пиће, кување и одржавање личне хигијене. Заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила цревом, пуњење базена и друго неконтролисано трошење представља нерационалну потрошњу. Нерационална потрошња може довести до озбиљних поремећаја који могу утицати на редовно снабдевање водом наших корисника у свим деловима града.

Апел је упућен свим општинама на територији Града Ниша, које ће својим активностима а у скалду са својим овлашћењима, предузети све неопходне мере у циљу сузбијања ненаменске потрошње воде.

Још једном апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Наиссус“ Ниш свим корисницима омогућило уредно водоснабдевање.