КВАРОВИ НА ВОДОВОДНОЈ МРЕЖИ И ПРЕКИДИ У ВОДОСНАБДЕВАЊУ

КВАР НА МРЕЖИ У НАСЕЉУ ГОРЊИ КОМРЕН

Вода на асфалту, потребан је ископ у насељу Горњи Комрен, у улици Војника Ивана Богосављевића, код броја 3. Због поправке водоводне мреже, биће у прекиду водоснабдевање до 15 сати у улици Војника Ивана Богосављевића.

ПОПРАВКА КВАРА У УЛИЦИ СТЕВАНА НЕМАЊЕ

Вода на површини, потребан је ископ у улици Стевана Немање, код бројева 1 – 3. Због поправке водоводне мреже биће у прекиду водоснабдевање до 15 сати у улици Стевана Немање.

ПРОДУЖЕТАК РАДОВА У НИШКОЈ БАЊИ

Настављају се радови у Нишкој Бањи, у улици Јована Поповића, код броја 69/а. Због поправке прикључне везе биће у прекиду водоснабдевање до 15 сати у поменутој улици.

РАДОВИ НА МРЕЖИ У СЕЛУ ЧАМУРЛИЈА

Током дана обављаће се радови на водоводној мрежи у селу Чамурлија, у улици Војводе Добрњца бб, код трафоа. Због поправке водоводне мреже биће у прекиду водоснабдевање до 15 сати у поменутој улици, али је могућ прекид и на простору села Чамурлија.

ПОПРАВКЕ КВАРОВА НА ПРВИМ ВЕНТИЛИМА

Током дана обављаће се радови на поправкама првих вентила у насељу Никола Тесла, у улицама: Виноградарској 8, Нишкој 76, Другој Нишавској 19. Поправке по шахтама обављају се и у улицама: Пролетерској 2, Јаниса Јанулиса 64, Књажевачкој 74а, Дероковој 54, Патриса Лумумбе 2, у селу Поповац – Милета Ђурђановића 18, Деспота Ђурђа 8а, Горња Врежина – Војника Јордана Стојановића 7 и Генерала Косте Протића бб, и на још неким адресама. Због интервенција могућ је прекид у водоснабдевању до 15 сати на поменутим локацијама.

ХИТАН АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

Услед тренутне хидрометеролошке ситуације, коју прати сушни период и изузетно високе температуре, сва изворишта на систему нишког водовода показују знаке смањене издашности.

Из истих разлога, готово у свим мерним зонама нишког водоводног система присутни су знаци повећане потрошње воде.

У овим околностима ЈКП „Ниссус“ Ниш апелује на суграђане да одговорно и рационалну користе воду како не би дошло до озбиљних поремећаја у водоснабдевању.

Апелујемо на наше суграђане да буду солидарни и користе воду за њене основне намене – пиће, кување и одржавање личне хигијене. Заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила цревом, пуњење базена и друго неконтролисано трошење представља нерационалну потрошњу. Нерационална потрошња може довести до озбиљних поремећаја који могу утицати на редовно снабдевање водом наших корисника у свим деловима града.

Апел је упућен свим општинама на територији Града Ниша, које ће својим активностима а у скалду са својим овлашћењима, предузети све неопходне мере у циљу сузбијања ненаменске потрошње воде.

Још једном апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Наиссус“ Ниш свим корисницима омогућило уредно водоснабдевање.