КВАРОВИ НА ВОДОВОДНОЈ МРЕЖИ И ПРЕКИДИ У ВОДОСНАБДЕВАЊУ

РАДОВИ У НАСЕЉУ ГОРЊИ МАТЕЈЕВАЦ

Вода на улицама, нужни су ископи у улицама Станоја Главаша код броја 9 и Виноградарској код броја 33. Због поправки водоводне мреже, биће у прекиду водоснабдевање до 15 сати у поменутим улицама али је могућ прекид и на простору Горњег Матејевца.

ПОПРАВКЕ У КНЕЗ СЕЛУ

Вода на површини, потребни су ископи у Хајдук Вељковој улици бб, изнад аутобуске станице и у насељу Требење. Због поправки водоводне мреже, биће у прекиду водоснабдевање до 15 сати на поменутим локацијама.

ИНТЕРВЕНЦИЈА У РЕНТГЕНОВОЈ УЛИЦИ

Вода на површини, нужан је ископ у Рентгеновој улици иза споменика народном хероју Мији Станимировићу. Због поправке водоводне мреже, биће у прекиду водоснабдевање до 15 сати за стамбене зграде на простору између на простору између Пастерове и Рентгенове улице.

РАДОВИ НА МРЕЖИ У СЕЛУ МОКРА

Вода на површини, потребни су ископи између пумпне станице и школе и испред предпумпне станице. Због радова на водоводној мрежи, могућ је прекид у водоснабдевању до 15 сати на простору села Мокра.

ПОПРАВКЕ КВАРОВА НА ПРВИМ ВЕНТИЛИМА

Током дана обављаће се радови на поправкама првих вентила у улицама: Ново Село – Бегољинска 4 – Варваринска 1а, село Чукљеник, Милића Карамарковића 13, Битољска 25, Чамурлијски пут – БС Михајловић – Стевана Синђелића 46, Фридриха Барбаросе 14, насеље Никола Тесла – Лазара Томића 4 – Жарка и Јелене Јоковић 15 – Саве Коцића 35, село Поповац –Драгољуба Ђорђевића 28, Ђердапска 69, Нишка Бања – Јована Поповића 2 – Цара Константина I прилаз бр. 3 – Видоја Јовановића 10, насеље Медошевац – Трг Републике 11А – Топличка 4 – 7. Јули 32 и на још неким адресама. Због интервенција могућ је прекид у водоснабдевању до 15 сати на поменутим локацијама.

????????????????????????????????????

ХИТАН АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

Услед тренутне хидрометеролошке ситуације, коју прати сушни период и изузетно високе температуре, сва изворишта на систему нишког водовода показују знаке смањене издашности.

Из истих разлога, готово у свим мерним зонама нишког водоводног система присутни су знаци повећане потрошње воде.

У овим околностима ЈКП „Ниссус“ Ниш апелује на суграђане да одговорно и рационалну користе воду како не би дошло до озбиљних поремећаја у водоснабдевању.

Апелујемо на наше суграђане да буду солидарни и користе воду за њене основне намене – пиће, кување и одржавање личне хигијене. Заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила цревом, пуњење базена и друго неконтролисано трошење представља нерационалну потрошњу. Нерационална потрошња може довести до озбиљних поремећаја који могу утицати на редовно снабдевање водом наших корисника у свим деловима града.

Апел је упућен свим општинама на територији Града Ниша, које ће својим активностима а у скалду са својим овлашћењима, предузети све неопходне мере у циљу сузбијања ненаменске потрошње воде.

Још једном апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Наиссус“ Ниш свим корисницима омогућило уредно водоснабдевање.