КВАРОВИ НА ВОДОВОДНОЈ МРЕЖИ И ПРЕКИДИ У ВОДОСНАБДЕВАЊУ

РАДОВИ НА МРЕЖИ У ДОЊЕМ  МАТЕЈЕВЦУ

Вода са улице долази у објекат, потребан је ископ у насељу Доњи Матејевац, у улици Краља Александра, код “Коломаце“. Због поправке водоводне мреже могућ је прекид водоснабдевања до 15 сати на простору Доњег Матејевца.

ПОПРАВКА КВАРА У УЛИЦИ ФРАНЦА ВИНТЕРА

Вода на површини, потребно је оспособљавање деоничног затварача у улици Франца Винтера бб. Због поправке водоводне мреже биће у прекиду водоснабдевање до 15 сати у улици Франца Винтера.

ИНТЕРВЕНЦИЈА У СЕЛУ МИЉКОВАЦ

Вода на улици, потребна је интервенција у селу Миљковац. Због радова на мрежи могућ је прекид у водоснабдевању до 15 сати на простору села Миљковац.

ПОПРАВКА КВАРА У УЛИЦИ РАТКА СОФИЈАНИЋА

Вода на асфалту, потребан је ископ у улици Ратка Софијанића код броја 7. Због поправке прикључне везе, могућ је прекид у водоснабдевању до 15 сати у улици Ратка Софијанића.

ПОПРАВКЕ КВАРОВА НА ПРВИМ ВЕНТИЛИМА

Током дана обављаће се радови на поправкама првих вентила у улицама: Књажевачка 7, насеље Девети мај – Топличког партизанског одреда 34б, Белољинска 1, село Лалинац – Јастребачка 41 и 61, Тодора Миловановића 67, Николаја Велимировића 21, Видена Јовановића 44, Димитрија Туцовића бб, Милана Топлице 4а, Душана Тривунца 3а, Милана Ракића 3, Коче Рацина 14, село Поповац – Војника Милана Јовановића 38, Иванградска 11, Иве Ћипика 15 и на још неким адресама. Због интервенција могућ је прекид у водоснабдевању до 15 сати на поменутим локацијама.

????????????????????????????????????

ХИТАН АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

Услед тренутне хидрометеролошке ситуације, коју прати сушни период и изузетно високе температуре, сва изворишта на систему нишког водовода показују знаке смањене издашности.

Из истих разлога, готово у свим мерним зонама нишког водоводног система присутни су знаци повећане потрошње воде.

У овим околностима ЈКП „Ниссус“ Ниш апелује на суграђане да одговорно и рационалну користе воду како не би дошло до озбиљних поремећаја у водоснабдевању.

Апелујемо на наше суграђане да буду солидарни и користе воду за њене основне намене – пиће, кување и одржавање личне хигијене. Заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила цревом, пуњење базена и друго неконтролисано трошење представља нерационалну потрошњу. Нерационална потрошња може довести до озбиљних поремећаја који могу утицати на редовно снабдевање водом наших корисника у свим деловима града.

Апел је упућен свим општинама на територији Града Ниша, које ће својим активностима а у скалду са својим овлашћењима, предузети све неопходне мере у циљу сузбијања ненаменске потрошње воде.

Још једном апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Наиссус“ Ниш свим корисницима омогућило уредно водоснабдевање.