ЈКП “НАИССУС“ НИШ ОБЕЛЕЖИО СВЕТСКИ ДАН ВОДА СА ОСНОВЦИМА

Поводом обележавања Светског дана вода ЈКП „Наиссус“ Ниш је данас организовао обилазак свог постројења на изворишту Медијана за најмлађе ученике нишких основних школа, који су овом приликом посетили фабрику воде, командно контролни центар и лабораторију нишког водовода у пратњи стручних лица из редова запослених у ЈКП „Наиссус“ Ниш. Услед великог интересовања основаца, друга група ученика упознаће процес добијања квалитетне пијаће воде у понедељак 25.03.2024. године.

На овај начин, нишки водовод узима активно учешће у кампањи поводом међународног дана вода 2024. год.  који нас подсећа на важност питке воде. Млади људи имају кључну улогу у очувању водних ресурса, и на том плану ЈКП “Наиссус“ пружа прилику нишким ђацима да стекну нова знања о значају воде, њеном циклусу, процесима третмана и мерама заштите.

– Данас имамо велико задовољство да овде, на локацији изворишта Медијана, дан проведемо са ученицима четвртих разреда основних школа Душан Радовић и Мика Антић. Повод за то је обележавање Светског дана вода 2024. године који се под окриљем Уједињених нација обележава широм света. Имамо привилегију да живимо у граду Нишу који обезбеђује, чува и дистрибуира довољне количине квалитетне пијаће воде за све наше суграђане. Ђацима данас пружамо прилику да стекну нова знања о значају воде, њеном циклусу, процесима третмана воде и мерама заштите водних ресурса. Сматрамо да је едукације о води је од изузетног значаја, а надамо се да ћемо на овај начин допринети подизању свести о важности очувања овог виталног ресурса.

Нишки водовод, традиционално у очи међународног дана вода, своја врата отвара најмлађим основцима, чија је улога кључна у очувању водних ресурса за будуће генерације. Ђацима данас пружамо прилику да стекну нова знања о значају воде, њеном циклусу, процесима третмана воде и мерама заштите водних ресурса. Сматрамо да је едукације о води је од изузетног значаја, а надамо се да ћемо на овај начин допринети подизању свести о важности очувања овог виталног ресурса. Користим  ову прилику да истакнем податак да данас у свету око 2,2 милијаре људи нема приступ здравој пијаћој води, па самим тим ни основне услове за нормалан живот. Баш зато је важно да константно радимо на очувању наших изворишта са којих потиче вода изузетног квалитета, која се контролише свакога дана током године и проверава исправност не само од наше лабораторије него и од Института за јавно здравље. Овом акцијом утичемо на свест наше деце за сталном бригом и очувањем воде, као најважнијег ресурса у будућем времену – поред осталог је закључила Тамара Милић, ВД директора  ЈКП“Наиссус“ Ниш.