ЈКП“НАИССУС“ ЈЕ СКРОМНО ОБЕЛЕЖИО 84 ГОДИНЕ РАДА И ПОСТОЈАЊА

[et_pb_section fb_built=“1″ _builder_version=“3.22″ fb_built=“1″ _i=“0″ _address=“0″][et_pb_row _builder_version=“3.25″ background_size=“initial“ background_position=“top_left“ background_repeat=“repeat“ custom_padding=“22px|||||“ _i=“0″ _address=“0.0″][et_pb_column type=“4_4″ _builder_version=“3.25″ custom_padding=“|||“ _i=“0″ _address=“0.0.0″ custom_padding__hover=“|||“][et_pb_text _builder_version=“3.29.3″ background_size=“initial“ background_position=“top_left“ background_repeat=“repeat“ _i=“0″ _address=“0.0.0.0″]

На Видовдан 28.06.2021. године ЈКП“Наиссус“ обележава 84 године рада и постојања. Тим поводом је организован обилазак изворишта Студена. Овом приликом је руководство предузећа на челу са новим директором Горан Милосављевићем показало водозахват Градоначелници Драгани Сотировски, већницима, председницима општина, представницима града и представницима медија, где су изграђене три посебне каптажне грађевине из којих се цевоводима вода усмерава ка сабирној комори у којој се врши хлорисање воде. Ово извориште се налази изнад села Доња Студена на северозападним падинама Суве планине и издашност врела, укупна количина воде три извора, зависно од доба године варира од 240 до
400 литара у секунди.

– Ово је сјајна прилика да будемо на једном од изворишта са кога се снабдева Ниш водом  и добро је што се менаџмент досетио да нас окупи на овом месту. Очекивања града и грађана према ЈКП“Наиссус“ и новом руководству јесу велика, они постају део градског тима, те тако Град Ниш очекује да сваки постављени задатак ураде квалитетно и брзо. Оно што јесте изазов у наредном периоду јесу сеоски водоводи, и наредних месеци ћемо са представницима градских општина и представницима месних заједница разговарати који сеоски водоводи могу да буду преузети од водовода, на који начин може да се одржава систем и да ли уопште може да се одржава систем сеоског водовода. Остаје решавање питања градских насеља, обзиром на то да смо увели правило за ових десет месеци да не улазимо нити у изградњу нити у реконструкцију било које улице ако водовод и канализација нису пре тога дефинисани – кратко се присутнима обратила Градоначелница Ниша Драгана Сотировски.

– Дан водовода је дан свих грађана Ниша, зато што је водовод у првом приоритету и сви од њега зависимо. Зато сам желео да се овде окупимо и да сви виде какво ми богатство имамо. Оно што су нам оставили претходници и оснивачи, генерације које су стварале и градиле, надаље постаје наша обавеза да чувамо, негујемо и даље развијамо. Наставићемо са новом енергијом, да подигнемо водовод на један виши ниво, да он буде заиста осим свог богатства којег по природи има, да у сваком смислу буде понос Ниша, Нишлија и целог нашег региона – поред осталог је истакао нови директор Горан Милосављевић, и након захвалности на посети присутнима апеловао:

-Потрошња је велика, рекордна у ово доба године, обзиром на високе тремперетуре апелујем на суграђане за коректну потрошњу. Ми изналазимо нека нова техничка решења тако да сви грађани имају воду, међутим ја апелујем да се вода штеди, зато што је вода ресурс, ресурс будућности кога ће бити све мање али у овом тренутку ми имамо довољно са свих седам изворишта и ту морамо да будемо савесни и солидарни како би сви грађани имали воду. На крају
бих закључио поводом 84 године рада и постојања ЈКП“Наиссус“, да је успех предузећа успех сваког радника понаособ.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=“3.29.3″ _i=“1″ _address=“0.1″][et_pb_column type=“4_4″ _builder_version=“3.29.3″ _i=“0″ _address=“0.1.0″][et_pb_gallery gallery_ids=“64878,64884,64882,64883,64885,64879,64881,64880″ posts_number=“10″ show_title_and_caption=“off“ show_pagination=“off“ _builder_version=“3.29.3″ _i=“0″ _address=“0.1.0.0″][/et_pb_gallery][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=“1″ _builder_version=“3.29.3″ fb_built=“1″ _i=“1″ _address=“1″][/et_pb_section]

Услед тренутне хидрометеролошке ситуације, коју прати сушни период и изузетно високе температуре, сва изворишта на систему нишког водовода показују знаке смањене издашности.

Из истих разлога, готово у свим мерним зонама нишког водоводног система присутни су знаци повећане потрошње воде.

У овим околностима ЈКП „Ниссус“ Ниш апелује на суграђане да одговорно и рационалну користе воду како не би дошло до озбиљних поремећаја у водоснабдевању.

Апелујемо на наше суграђане да буду солидарни и користе воду за њене основне намене – пиће, кување и одржавање личне хигијене. Заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила цревом, пуњење базена и друго неконтролисано трошење представља нерационалну потрошњу. Нерационална потрошња може довести до озбиљних поремећаја који могу утицати на редовно снабдевање водом наших корисника у свим деловима града.

Апел је упућен свим општинама на територији Града Ниша, које ће својим активностима а у скалду са својим овлашћењима, предузети све неопходне мере у циљу сузбијања ненаменске потрошње воде.

Још једном апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Наиссус“ Ниш свим корисницима омогућило уредно водоснабдевање.