ИНТЕРВЕНЦИЈЕ ЗБОГ КИШЕ НА ЧИШЋЕЊУ СЛИВНИЧКИХ МЕСТА

Услед јаког интензитета кише дошло је до накупљања воде на појединим локацијама. Све расположиве екипе службе одржавања канализационе мреже су на терену и раде на отпушавању сливника. Због велике количине воде која интензивно пада и различитог наноса, лишћа, кеса, шута и других отпадака, сливници нису у стању да приме сву количину одједном и дошло је до задржавања воде у Зестској улици, на Булевару Немањића, код кружног тока и тржног центра“Зона“; у улици Сомборски булевар, у Епископској, у Чаиру, Николе Узуновића, Хајдук Вељковој, Николе Пашића, Старца Вујадина, у Византијском булевару, Станоја Бунушевца, Војводе Гојка, Седмог јула, Врбаској, Душана Поповића, у Брзом Броду и на још неким местима. Након интервенција и престанка падавина врло брзо ће се вода повући и вратити улице у редовно одрживо стање.

ХИТАН АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

Услед тренутне хидрометеролошке ситуације, коју прати сушни период и изузетно високе температуре, сва изворишта на систему нишког водовода показују знаке смањене издашности.

Из истих разлога, готово у свим мерним зонама нишког водоводног система присутни су знаци повећане потрошње воде.

У овим околностима ЈКП „Ниссус“ Ниш апелује на суграђане да одговорно и рационалну користе воду како не би дошло до озбиљних поремећаја у водоснабдевању.

Апелујемо на наше суграђане да буду солидарни и користе воду за њене основне намене – пиће, кување и одржавање личне хигијене. Заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила цревом, пуњење базена и друго неконтролисано трошење представља нерационалну потрошњу. Нерационална потрошња може довести до озбиљних поремећаја који могу утицати на редовно снабдевање водом наших корисника у свим деловима града.

Апел је упућен свим општинама на територији Града Ниша, које ће својим активностима а у скалду са својим овлашћењима, предузети све неопходне мере у циљу сузбијања ненаменске потрошње воде.

Још једном апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Наиссус“ Ниш свим корисницима омогућило уредно водоснабдевање.