ИНТЕРВЕНЦИЈА НА ВОДОВОДНОЈ МРЕЖИ У УЛИЦИ МАРИНА ДРЖИЋА

Дошло је до озбиљног оштећења цевовода у улици Марина Држића бб, на крају улице, према комплексу некадашње Електронске индустрије. Екипе ЈКП“Наиссус“ су на терену и ванредним залагањем поправљају квар на водоводној мрежи, (пречника 400 милиметара), што се види из приложеног. Због озбиљне хаваријске интервенције није могуће прецизирати завршетак радова. У току су радови и на магистралном цевоводу Студена – Ниш, тако да у овом тренутку су ангажовани сви расположиви ресурси, људски и машински.  Нормализација водоснабдевања се предвиђа током ноћи или наредног дана. Док трају радови остаје без воде улица Марина Држића, и све улице на целом простору, од улице Булевар Шабана Бајрамовића до улице Сврљишког партизанског одреда.

ХИТАН АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

Услед тренутне хидрометеролошке ситуације, коју прати сушни период и изузетно високе температуре, сва изворишта на систему нишког водовода показују знаке смањене издашности.

Из истих разлога, готово у свим мерним зонама нишког водоводног система присутни су знаци повећане потрошње воде.

У овим околностима ЈКП „Ниссус“ Ниш апелује на суграђане да одговорно и рационалну користе воду како не би дошло до озбиљних поремећаја у водоснабдевању.

Апелујемо на наше суграђане да буду солидарни и користе воду за њене основне намене – пиће, кување и одржавање личне хигијене. Заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила цревом, пуњење базена и друго неконтролисано трошење представља нерационалну потрошњу. Нерационална потрошња може довести до озбиљних поремећаја који могу утицати на редовно снабдевање водом наших корисника у свим деловима града.

Апел је упућен свим општинама на територији Града Ниша, које ће својим активностима а у скалду са својим овлашћењима, предузети све неопходне мере у циљу сузбијања ненаменске потрошње воде.

Још једном апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Наиссус“ Ниш свим корисницима омогућило уредно водоснабдевање.