ХАВАРИЈА У УЛИЦИ КОСОВКЕ ДЕВОЈКЕ

Вода на асфалту, у току је припрема за ископ у улици Косовке девојке, поред маркета“Idea“. Због поправке обимног квара на водоводној мрежи у прекиду je водоснабдевање до 20 сати у улици Косовке девојке, од раскрснице са Панталејском до цркве Светог Пантелејмона. Без воде је и улица Панталејска, од фабрике“Benetton“,  до Чегарске улице. Ауто-цистерна за снабдевање пијаћом водом биће отпремљена испред кухиње дечје установе Пчелица. У време док траје интервенција биће отежан саобраћај у улици Косовке девојке, и одвијаће се наизменично у једној коловозној траци.

ХИТАН АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

Услед тренутне хидрометеролошке ситуације, коју прати сушни период и изузетно високе температуре, сва изворишта на систему нишког водовода показују знаке смањене издашности.

Из истих разлога, готово у свим мерним зонама нишког водоводног система присутни су знаци повећане потрошње воде.

У овим околностима ЈКП „Ниссус“ Ниш апелује на суграђане да одговорно и рационалну користе воду како не би дошло до озбиљних поремећаја у водоснабдевању.

Апелујемо на наше суграђане да буду солидарни и користе воду за њене основне намене – пиће, кување и одржавање личне хигијене. Заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила цревом, пуњење базена и друго неконтролисано трошење представља нерационалну потрошњу. Нерационална потрошња може довести до озбиљних поремећаја који могу утицати на редовно снабдевање водом наших корисника у свим деловима града.

Апел је упућен свим општинама на територији Града Ниша, које ће својим активностима а у скалду са својим овлашћењима, предузети све неопходне мере у циљу сузбијања ненаменске потрошње воде.

Још једном апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Наиссус“ Ниш свим корисницима омогућило уредно водоснабдевање.