ХАВАРИЈА НА ПОТИСНОМ ЦЕВОВОДУ, МОГУЋ ПРЕКИД ВОДОСНАБДЕВАЊА У МАТЕЈЕВЦУ И КНЕЗ СЕЛУ

Дошло је до хаварије на потисном цевоводу у близини пумпне станице „Матејевац“. Екипе ЈКП „Наиссус“ Ниш су привремено обуставиле рад пумпне станице и раде на отклањању хаварије. Због обуставе рада пумне станице прекинуто је упумпавања воде у резервоаре који водом снабдевају Кнез Село, Горњи и Доњи Матејевац. Због ове интервенције је могућ прекид водоснабдевања у наведеним селима уколико дође до потпуног истакања воде из резервоара. Према проценама надлежних Служби, очекивано време поправке потисног цевовода и поново пуштање у рад пумпне станице је до 18 сати.

ХИТАН АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

Услед тренутне хидрометеролошке ситуације, коју прати сушни период и изузетно високе температуре, сва изворишта на систему нишког водовода показују знаке смањене издашности.

Из истих разлога, готово у свим мерним зонама нишког водоводног система присутни су знаци повећане потрошње воде.

У овим околностима ЈКП „Ниссус“ Ниш апелује на суграђане да одговорно и рационалну користе воду како не би дошло до озбиљних поремећаја у водоснабдевању.

Апелујемо на наше суграђане да буду солидарни и користе воду за њене основне намене – пиће, кување и одржавање личне хигијене. Заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила цревом, пуњење базена и друго неконтролисано трошење представља нерационалну потрошњу. Нерационална потрошња може довести до озбиљних поремећаја који могу утицати на редовно снабдевање водом наших корисника у свим деловима града.

Апел је упућен свим општинама на територији Града Ниша, које ће својим активностима а у скалду са својим овлашћењима, предузети све неопходне мере у циљу сузбијања ненаменске потрошње воде.

Још једном апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Наиссус“ Ниш свим корисницима омогућило уредно водоснабдевање.