ХАВАРИЈА НА ЦЕВОВОДУ КОД ВРЕЖИНСКОГ МОСТА

Због хаварије на водоводној мрежи великог пречника, коју је на нишавском кеју у близини моста у Доњој Врежини изазвала приватна фирма без воде су тренутно насеље Дуваниште, део Булевара Немањића и делови насеља Доња Врежина и Дурлан.

Све екипе ЈКП „Наиссус“ Ниш су на терену и од поподневних сати раде на санацији хаварије. Према проценама надлежних служби у ЈКП „Наиссус“ Ниш завршетак радова се очекује током ноћи када ће доћи и до потпуне нормализације водоснабдевања.

ХИТАН АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

Услед тренутне хидрометеролошке ситуације, коју прати сушни период и изузетно високе температуре, сва изворишта на систему нишког водовода показују знаке смањене издашности.

Из истих разлога, готово у свим мерним зонама нишког водоводног система присутни су знаци повећане потрошње воде.

У овим околностима ЈКП „Ниссус“ Ниш апелује на суграђане да одговорно и рационалну користе воду како не би дошло до озбиљних поремећаја у водоснабдевању.

Апелујемо на наше суграђане да буду солидарни и користе воду за њене основне намене – пиће, кување и одржавање личне хигијене. Заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила цревом, пуњење базена и друго неконтролисано трошење представља нерационалну потрошњу. Нерационална потрошња може довести до озбиљних поремећаја који могу утицати на редовно снабдевање водом наших корисника у свим деловима града.

Апел је упућен свим општинама на територији Града Ниша, које ће својим активностима а у скалду са својим овлашћењима, предузети све неопходне мере у циљу сузбијања ненаменске потрошње воде.

Још једном апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Наиссус“ Ниш свим корисницима омогућило уредно водоснабдевање.