GRADSKI ČELNICI U OBILASKU RADOVA NA IZGRADNJI VODOVODNE MREŽE U INDUSTRIJSKOJ ZONI GORNJA VREŽINA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

U toku su radovi na izgradnji vodovodne mreže u industrijskoj zoni Gornja Vrežina, u ulici Mihaila Šolohova. Gradonačenica Dragana Sotirovski, predsednica opštine Pantelej, Nataša Stanković, direktor JKP“Naissus“, Goran Milosavljević, i drugi čelni ljudi Grada Niša su obišli lokaciju, upoznali se sa dinamikom radova i razgovarali sa preduzetnicima, koji se priključuju na novu mrežu. Ovo je značajno iz više razloga, u prvom redu jer se na tom prostoru nalazi veći broj firmi i preduzetnika. Još je važno da se rešava i višegodišnji problem visokog pritiska u vodovodnoj mreži zbog visinske razlike rezervoara i naselja. Projektom je predviđena ugradnja regulatora pritiska u ovom delu naselja. Novoizgrađenom vodovodnom mrežom daje se mogućnost priključenja novoizgrađenih objekata, kao i prevezivanje postojećih priključaka.

– Kada sugrađani imaju dobar predlog, a ovoga puta to su bili naši sugrađani, koji su zapravo privrednici. I taj predlog upute, pre svega gradskoj opštini na čijoj teritoriji pripadaju, a to je opšina Pantelej, i kada mi u gradu dogovorimo da je to investicija koja je nama jako važna, onda zapravo imate početak radova. Pre svega to je dobra ideja, naravno realizacija, novac za sve to, i pre svega dogovor. Ovo jeste u skladu sa zahtevom države Srbije 20-25, da svako naselje do 2025. godine ima vodovod i kanalizaciju. U kojoj meri ćemo mi uspeti na teritoriji grada Niša što se tiče kanalizacije, videćemo i to će to ići malo sporije jer nedostaju kolektori. Deo kolektora će se sada raditi zajedno sa fabrikom za prečišćavanje vode. Ono što nas ovde raduje jesu zadovoljni privrednici, oni upošljavaju veliki broj radnika, čujemo sad da će biti novih radnih mesta, jer zapravo od poreza na zarade je najveći procenat onoga što ulazi u budžet. Tako da ova mala industrijska zona u Gornjem Matejevcu je dobar primer između sugrađana, privrede i nas u gradu – između ostalog je istakla Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

– Jedan dobar dan za Grad Niš, i dobar dan za građane našeg grada. Dužina od 700 metara nove vodovodne mreže, polietilenske od 160 milimetara u prečniku. Cena radova je oko 7 milona dinara, naravno finansijer je Grad Niš, a na najbolji mogući način radove izvodi JKP“Naissus“. Ovi radovi su značajni za podizanje novih privednih subjekata, koji će sada imati dobru vodu, a važno je i za vikend naselje Gornja Vrežina, koje će dobiti kvalitetnije vodosnabdevanje, a u nekoj sledećoj fazi značiće i za samo naselje Gornja Vrežina. Konkretno to je kvalitetnije vodosnabdevanje, sigurnost i manje havarija zbog trenutno pojačanog pritiska koji se nalazi u mreži. Na ovaj način mi rešavamo više problema, uz minimalno ulaganje grada i uz najbolji mogući angažman JKP“Naissus“ Niš– kratko je zaključio direktor JKP“Naissus“ Niš, Goran Milosavljević.

Ostale vesti