ГРАДСКИ ЧЕЛНИЦИ У ОБИЛАСКУ РАДОВА НА ИЗГРАДЊИ ВОДОВОДНЕ МРЕЖЕ У ИНДУСТРИЈСКОЈ ЗОНИ ГОРЊА ВРЕЖИНА

У току су радови на изградњи водоводне мреже у индустријској зони Горња Врежина, у улици Михаила Шолохова. Градоначеница Драгана Сотировски, председница општине Пантелеј, Наташа Станковић, директор ЈКП“Наиссус“, Горан Милосављевић, и други челни људи Града Ниша су обишли локацију, упознали се са динамиком радова и разговарали са предузетницима, који се прикључују на нову мрежу. Ово је значајно из више разлога, у првом реду јер се на том простору налази већи број фирми и предузетника. Још је важно да се решава и вишегодишњи проблем високог притиска у водоводној мрежи због висинске разлике резервоара и насеља. Пројектом је предвиђена уградња регулатора притиска у овом делу насеља. Новоизграђеном водоводном мрежом даје се могућност прикључења новоизграђених објеката, као и превезивање постојећих прикључака.

– Када суграђани имају добар предлог, а овога пута то су били наши суграђани, који су заправо привредници. И тај предлог упуте, пре свега градској општини на чијој територији припадају, а то је опшина Пантелеј, и када ми у граду договоримо да је то инвестиција која је нама јако важна, онда заправо имате почетак радова. Пре свега то је добра идеја, наравно реализација, новац за све то, и пре свега договор. Ово јесте у складу са захтевом државе Србије 20-25, да свако насеље до 2025. године има водовод и канализацију. У којој мери ћемо ми успети на територији града Ниша што се тиче канализације, видећемо и то ће то ићи мало спорије јер недостају колектори. Део колектора ће се сада радити заједно са фабриком за пречишћавање воде. Оно што нас овде радује јесу задовољни привредници, они упошљавају велики број радника, чујемо сад да ће бити нових радних места, јер заправо од пореза на зараде је највећи проценат онога што улази у буџет. Тако да ова мала индустријска зона у Горњем Матејевцу је добар пример између суграђана, привреде и нас у граду – између осталог је истакла Градоначелница Ниша Драгана Сотировски.

– Један добар дан за Град Ниш, и добар дан за грађане нашег града. Дужина од 700 метара нове водоводне мреже, полиетиленске од 160 милиметара у пречнику. Цена радова је око 7 милона динара, наравно финансијер је Град Ниш, а на најбољи могући начин радове изводи ЈКП“Наиссус“. Ови радови су значајни за подизање нових приведних субјеката, који ће сада имати добру воду, а важно је и за викенд насеље Горња Врежина, које ће добити квалитетније водоснабдевање, а у некој следећој фази значиће и за само насеље Горња Врежина. Конкретно то је квалитетније водоснабдевање, сигурност и мање хаварија због тренутно појачаног притиска који се налази у мрежи. На овај начин ми решавамо више проблема, уз минимално улагање града и уз најбољи могући ангажман ЈКП“Наиссус“ Ниш– кратко је закључио директор ЈКП“Наиссус“ Ниш, Горан Милосављевић.