КВАРОВИ НА ВОДОВОДНОЈ МРЕЖИ И ПРЕКИДИ У ВОДОСНАБДЕВАЊУ

РАДОВИ НА МРЕЖИ У НАСЕЉУ БРЗИ БРОД

У току су претходног дана најављени радови у улици Св. Цара Константина, код кружног тока и фирме“НС Радијатори“. Због поправке водоводне мреже, у прекиду је водоснабдевање до 15 сати на простору насеља Брзи Брод. Током трајања радова, у насељу ће кружити две ауто-цистерне са пијаћом водом.

ПОПРАВКА КВАРА У НАСЕЉУ ДЕВЕТИ МАЈ

Вода на асфалту, потребан је ископ у улици Зорана Циге Стојановића код броја 2. Због поправке водоводне мреже, водоснабдевање ће бити у прекиду до 15 часова у поменутој и околним улицама: Пасјачких партизана, Јастребачких партизана, Студеничка, Миодрага Јовановића Уче, Винсента ван Гога, Опленачка, Милорада Алексића, Варваринској, Стојана Лозанчића, Љубе Мољца, Властимира Ђузе Стојиљковића, Милорада Мандића Манде, Боре Тодоровића и у још неким улицама које се напајају из улице Јастребачких партизана као и здравствена станица „Девети мај“.

РАДОВИ У СЕЛУ ГОРЊИ МАТЕЈЕВАЦ

Вода на површини, нужан је ископ у Хајдук Вељковој улици код броја 43. Због поправке водоводне мреже, водоснабдевање ће бити у прекиду до 15 часова на ширем простору села Горњи Матејевац, за кориснике који се снабдевају водом из резервоара „Штрапа“.

ПОПРАВКЕ КВАРОВА НА ПРВИМ ВЕНТИЛИМА

Током дана обављаће се радови на поправкама првих вентила у улици Шумадијској 35, у насељу Брзи Брод – Саве Јовановића 11, Девете бригаде 21, у Кнез Селу – Градачка бб, Цара Уроша 17, Драгише Цветковића 17 и 31б, у насељу Бранко Бјеговић – Моравске дивизије 45, Љубе Ненадовића 50, Краљевића Марка 48, Кованлучка 43, Дурмиторска 35, Светопреображенска 14, Чемерничка 41, Нова железничка колонија 13/II, Димитрија Туцовића бб, Широке падине 26, Алексе Ненадовића 22, Мирисних врба 8, Црвених јавора 27, Босанска 1, Други српски устанак 34 и на још неким адресама. Због интервенција могућ је прекид водоснабдевања на поменутим локацијама до 15 часова.

ХИТАН АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

Услед тренутне хидрометеролошке ситуације, коју прати сушни период и изузетно високе температуре, сва изворишта на систему нишког водовода показују знаке смањене издашности.

Из истих разлога, готово у свим мерним зонама нишког водоводног система присутни су знаци повећане потрошње воде.

У овим околностима ЈКП „Ниссус“ Ниш апелује на суграђане да одговорно и рационалну користе воду како не би дошло до озбиљних поремећаја у водоснабдевању.

Апелујемо на наше суграђане да буду солидарни и користе воду за њене основне намене – пиће, кување и одржавање личне хигијене. Заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила цревом, пуњење базена и друго неконтролисано трошење представља нерационалну потрошњу. Нерационална потрошња може довести до озбиљних поремећаја који могу утицати на редовно снабдевање водом наших корисника у свим деловима града.

Апел је упућен свим општинама на територији Града Ниша, које ће својим активностима а у скалду са својим овлашћењима, предузети све неопходне мере у циљу сузбијања ненаменске потрошње воде.

Још једном апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Наиссус“ Ниш свим корисницима омогућило уредно водоснабдевање.