КВАРОВИ НА ВОДОВОДНОЈ МРЕЖИ И ПРЕКИДИ У ВОДОСНАБДЕВАЊУ

КВАР НА ВОДОВОДНОЈ МРЕЖИ У НАСЕЉУ БРЗИ БРОД

Вода на површини, нужан је ископ у насељу Брзи брод, код фабрике „Цумтобел“ (НС Радијатори). Због поправке водоводне мреже AC 150, водоснабдевање ће бити у прекиду до 15 сати на простору насеља Брзи брод. У припреми је цистерна за снабдевање пијаћом водом и она ће врло брзо бити у насељу Брзи брод и кружиће до 15 сати на релацији центар – основна школа у насељу Брзи брод.

ПОПРАВКА КВАРА НА МРАМОРСКОМ БРДУ

Вода на улици, потребан је ископ на Мраморском брду, преко пута Фриком-а. Због поправке водоводне мреже, водоснабдевање ће бити у прекиду до 15 сати на простору Мраморског брда.

ИНТЕРВЕНЦИЈА У СЕЛУ МРАМОР

Вода на асфалту, потребан је ископ у селу Мрамор, у улици Косовски бој бб. Због поправке водоводне мреже, могућ прекид у водоснабдевању до 15 сати у селу Мрамор.

ПОПРАВКА КВАРА У КНЕЗ СЕЛУ

Вода на улици, потребан је ископ у Кнез селу, у улици Светог Илије, прилаз (код новог гробља). Због поправке водоводне мреже, могућ прекид у водоснабдевању до 15 сати у Кнез селу.

КВАР НА МРЕЖИ У УЛИЦИ ГАВРИЛА ПРИНЦИПА

Вода на површини и рупа на тротоару, у улици Гаврила Принципа, број 27/а. Због поправке водоводне мреже, водоснабдевање ће бити у прекиду до 15 сати у Рудничкој улици, на потесу од Чарнојевићеве до улице Змаја од Ноћаја.

ПОПРАВКЕ КВАРОВА НА ПРВИМ ВЕНТИЛИМА

Током дана обављаће се радови на поправкама првих вентила у насељу Нишка бања – Цара Константина 20, Бранка Бјеговића 29, Његошева 47, Ратка Вукићевића 5А, 7. Јула 35/2, Драинчева 11, Пантелејска 19, селу Лалинске појате – Констанција 25, Хумска 1, насељу Бранко Бјеговић – Мирочка 9, Игманска 33, Синдикални станови 19, Бул. 12. фебруар 29а, Далматинска 3, Дравска 11, насељу Горња Врежина – потп. Благоја Радића 6, Пирковачка 11, Бабичког одреда 4, Косте Протића 82/а, селу Горња Топоница – Десанке Максимовић 4, Уроша Предића 1, Бул. 12. фебруар 108, Пантелејска 56 и на још неким адресама. Због интервенција могућ је прекид у водоснабдевању до 15 сати на поменутим локацијама.

ХИТАН АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

Услед тренутне хидрометеролошке ситуације, коју прати сушни период и изузетно високе температуре, сва изворишта на систему нишког водовода показују знаке смањене издашности.

Из истих разлога, готово у свим мерним зонама нишког водоводног система присутни су знаци повећане потрошње воде.

У овим околностима ЈКП „Ниссус“ Ниш апелује на суграђане да одговорно и рационалну користе воду како не би дошло до озбиљних поремећаја у водоснабдевању.

Апелујемо на наше суграђане да буду солидарни и користе воду за њене основне намене – пиће, кување и одржавање личне хигијене. Заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила цревом, пуњење базена и друго неконтролисано трошење представља нерационалну потрошњу. Нерационална потрошња може довести до озбиљних поремећаја који могу утицати на редовно снабдевање водом наших корисника у свим деловима града.

Апел је упућен свим општинама на територији Града Ниша, које ће својим активностима а у скалду са својим овлашћењима, предузети све неопходне мере у циљу сузбијања ненаменске потрошње воде.

Још једном апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Наиссус“ Ниш свим корисницима омогућило уредно водоснабдевање.