КВАРОВИ НА ВОДОВОДНОЈ МРЕЖИ И ПРЕКИДИ У ВОДОСНАБДЕВАЊУ

ПОПРАВКА КВАРА У КАЈМАКЧАЛАНСКОЈ УЛИЦИ

Вода на асфалту, потребан је ископ у Кајмакчаланској улици код броја 7. Због поправке водоводне мреже биће у прекиду водоснабдевање до 15 сати у Кајмакчаланској улици, а могућ је прекид на простору дела улице Димитрија Туцовића, дела Ледене Стене, насеља Милка Протић, индустријске зоне, насеља Девети мај, Мрамор, Мраморско брдо, Крушце, Лалинац. Уколико буде затварања воде биће присутна ауто цистерна са пијаћом водом, која ће да кружи на поменутим локацијама.

НАСТАВАК РАДОВА НА МРЕЖИ У УЛИЦИ ГУТЕНБЕРГОВОЈ

Настављају се радови у Гутенберговој улици . Због оспособљавања сервисног вентила биће у прекиду водоснабдевање  до 15 сати у Гутенберговој и околним улицама Алексиначкој, Милутина Бојовића , Солунских Ратника, Голубачкој, Гламочкој.

ПОПРАВКА КВАРА У УЛИЦИ ВОЈВОДЕ БОЈОВИЋА

Вода на површини, потребан је ископ у улици Војводе Бојовића код броја 1. Због поправке водоводне мреже биће у прекиду водоснабдевања до 15 сати у улици Војводе Бојовића.

ПОПРАВКА КВАРА У СЕЛУ ТРУПАЛЕ

Вода на површини, потребан је ископ у селу Трупале у Београдској улици код броја 5. Због поправке водоводне мреже биће у прекиду водоснабдевање до 15 сати у улици Београдској.

ПОПРАВКА КВАРА У НАСЕЉУ БРАНКО БЈЕГОВИЋ

Поправка квара у улици Лимској код броја 17. Због оспособљавања сервисног вентила биће у прекиду водоснабдевање до 15 сати у Лимској улици.

ПОПРАВКЕ КВАРОВА НА ПРВИМ ВЕНТИЛИМА

Током дана обављаће се радови на поправци првих вентила у селима: Беелотинац, Горње Међурово, Доње Међурово, Лалинац. Поправке у шахтама настављају се  и у насељима: Девети мај- ТПО на више адреса, Никола Тесла- Заплањска 74, Долац, Бованска 52, Скопска 4. Због интервенција могућ је прекид водоснабдевања на поменутим локацијама до 15 сати.

ХИТАН АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

Услед тренутне хидрометеролошке ситуације, коју прати сушни период и изузетно високе температуре, сва изворишта на систему нишког водовода показују знаке смањене издашности.

Из истих разлога, готово у свим мерним зонама нишког водоводног система присутни су знаци повећане потрошње воде.

У овим околностима ЈКП „Ниссус“ Ниш апелује на суграђане да одговорно и рационалну користе воду како не би дошло до озбиљних поремећаја у водоснабдевању.

Апелујемо на наше суграђане да буду солидарни и користе воду за њене основне намене – пиће, кување и одржавање личне хигијене. Заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила цревом, пуњење базена и друго неконтролисано трошење представља нерационалну потрошњу. Нерационална потрошња може довести до озбиљних поремећаја који могу утицати на редовно снабдевање водом наших корисника у свим деловима града.

Апел је упућен свим општинама на територији Града Ниша, које ће својим активностима а у скалду са својим овлашћењима, предузети све неопходне мере у циљу сузбијања ненаменске потрошње воде.

Још једном апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Наиссус“ Ниш свим корисницима омогућило уредно водоснабдевање.