ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА ОСПОСОБЉАВАЊУ КАНАЛИЗАЦИОНЕ МРЕЖЕ У СЕЛУ ПОПОВАЦ

Како је прошле недеље најављено, у разговору мештана села Поповац са Градоначелницом Ниша, Драганом Сторировски, која је ово село обишла са својим сарадницима у присуству в.д. директора ЈКП „Наиссус“ Ниш Горана Милосављевића, започети су радови на оспособљавању секундарне канализације у овом селу.

Екипе ЈКП „Наиссус“ Ниш специјалним возилима Канал Џет у Поповцу раде на испирању и снимању секундарне канализационе мреже, како би се утврдило стање изграђених колектора. Планирано је испирање и снимање постојеће секундарне канализационе мреже у Поповцу у укупној дужини од 4 km. Након тога ће почети превезивање ових деоница на Поповачки колектор, што ће омогућити мештанима сопствене прикључке на канализациону мрежу.

Извођење радова на превезивању секундарне канализационе мреже биће урађено у улицама Јабланичкој, Пољској и улици 29. новембра, као и на прилазу ул. Бориса Кидрича.

Екипе ЈКП „Наиссус“ Ниш су данас изводиле радове на превезивању дела секундарне канализационе мреже у улици Драгољуба Ђорђевића. Ради се о извођењу комплексних радова на копања рова у дужини од 38 метара, дубине до 3 метра. Такође је настављено испирање и снимање деоница канализације у улицама 29. новембра, 7. јула и делу улице Драгољуба Ђорђевића и вези улица 29. новембра и ул. Драгољуба Ђорђевића.

По завршетку радова више од 50% домаћинстава села Поповац,  моћи ће да се прикључи на канализациону мрежу. Рок за окончање поверених радова је 20 дана.

ХИТАН АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНУ ПОТРОШЊУ ВОДЕ

Услед тренутне хидрометеролошке ситуације, коју прати сушни период и изузетно високе температуре, сва изворишта на систему нишког водовода показују знаке смањене издашности.

Из истих разлога, готово у свим мерним зонама нишког водоводног система присутни су знаци повећане потрошње воде.

У овим околностима ЈКП „Ниссус“ Ниш апелује на суграђане да одговорно и рационалну користе воду како не би дошло до озбиљних поремећаја у водоснабдевању.

Апелујемо на наше суграђане да буду солидарни и користе воду за њене основне намене – пиће, кување и одржавање личне хигијене. Заливање башти, зелених и бетонских површина, прање аутомобила цревом, пуњење базена и друго неконтролисано трошење представља нерационалну потрошњу. Нерационална потрошња може довести до озбиљних поремећаја који могу утицати на редовно снабдевање водом наших корисника у свим деловима града.

Апел је упућен свим општинама на територији Града Ниша, које ће својим активностима а у скалду са својим овлашћењима, предузети све неопходне мере у циљу сузбијања ненаменске потрошње воде.

Још једном апел нашим суграђанима да рационално користе воду како би ЈКП „Наиссус“ Ниш свим корисницима омогућило уредно водоснабдевање.