У ПОНЕДЕЉАК ПОЧИЊУ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ СЕКУНДАРНЕ КАНАЛИЗАЦИЈЕ У ПОПОВЦУ

недељак почиње прва фаза радова на прикључењу мештана села Поповац на канализациону мрежу у оквиру које би половина домаћинстава овог нишког села требало да добије свој прикључак.

Тим поводом, Градоначелница Ниша Драгана Сотировски је у пратњи својих сарадника, председника Градске општине Црвени Крст професора др Мирослава Милутиновић и в.д. директора ЈКП „Наиссус“ Ниш Горана Милосављевића, обишла мештане овог села и разговарала са њима о решавању овог дугогодишњег проблема.

Оно што најпре може да се реши у Поповцу, селу које има 4.500 људи односно 250 деце  и око 1000 домаћинстава је секундарна канализација и са ЈКП „Наиссус“ Ниш, чији су челни људи овде са нама на терену, договорили смо да радови у оквиру прве фазе крену већ у понедељак, казала је градоначелница Драгана Сотировски .

„Прва фаза значи да тамо где је изграђена канализација могу да се направе први прикључци, а онда да се гради све оно што недостаје. Последњи у низу градиће се Медошевачки колектор али се надамо да ће, док ми завршимо прву, другу и трећу фазу, коначно бити одређен носилац великог посла од стране Европске уније за изградњу  великог постројења за пречишћавање отпадних вода које кошта 60 милиона евра. Поповац је као село укључен на тој будућој траси тако да ће сви људи који живе у овом селу, у Хуму или у Чамурлији, канализацију добијати етапно“, казала је Сотировски.

Према речима в.д.директора ЈКП „Наисус“ Горана Милосављевића у првој фази око 500 домаћинстава биће повезано на Поповачки колектор који је изграђен и који ради. Пресоталих 500 домаћинстава биће повезано на Медошевачки колектор када буде урађен.