СЕРВИСНЕ ИНФО

Улица Милета Ђурђановића бр.93 (село Поповац)

Квар на прикључној вези. Потребно ископавање. Услед радова биће повремених прекида у водоснабдевању до 15 сати.

Улица Шумарска б.б. (Паси Пољана – друга улица лево према Горњем Међурову)

Квар на уличној мрежи. Потребно ископавање. Услед радова биће повремених прекида у водоснабдевању у насељу Паси Пољана и делу Миновог насеља до 15...

Улица Нишавска бр.30 (село Поповац)

Квар на уличној мрежи. Потребно ископавање. Услед радова биће повремених прекида у водоснабдевању до 15 сати.

Улица Димитрија Големовића бр.12 (насеље Доња Врежина)

Квар на уличној мрежи. Потребно ископавање. Услед радова биће повремених прекида у водоснабдевању до 15 сати.

Горња Врежина (викенд насеље – треће скретање лево)

Квар на уличној мрежи. Потребно ископавање. Услед радова биће повремених прекида у водоснабдевању до 15 сати.

ЈКП “Наиссус“ Ниш и Удружење Македонаца“Вардар“ из Ниша, заједно су организовали изложбу фотографија“ИЗВОРИ И ИЗВОРИШТА ГРАДА НИША“, аутора Благоја Илијевског. Изложба је свечано отворена у згради Нишког културног центра у петак 05. јула 2019. год. Први организовани систем за водоснабдевање град Ниш добио је 1937. год. да би до данас било изграђено преко 1500 км водоводне и више од 700 км канализационе мреже.

“У оквиру саме манифестације активности које обележавамо поводом 82 године постојања предузећа је и ова изложба фотографија која нам показује и шири свест о улупним водама које су на територији града Ниша и које морамо сачувати због будућности, због људи који долазе после нас као што су нама наши преци оставили садашње изворе нетакнуте и незагађене. То је најбитније и то је порука ове изложбе“ – истакао је директор ЈКП“Наиссус“ Игор Вучић.

Аутор изложбе Благоје Илијевски је издвојио 135 фотографија и нагласио да је његов циљ био да прикаже богатство извора и да упозна грађане колико је то благо.

“Идеја да заједно са ЈКП“Наиссус“утичемо на свест људи да овакво богатство не смемо олако да упропашћавамо, него да се потрудимо не само као појединци него као друштво да се очува и сачува за будуће генерације. Ако знамо да је прошлост, садашњост и будућност, све засновано на води, вода је једно благо које је непроцењиво и да ће наредни ратови да отпочну због недостатка воде.“

Благе Петрошевски, председник Удружења“Вардар“ Ниш, кратко се обратио и захвалио на сарадњи:

“Овом приликом ја се захваљујем много Јавно комуналном предузећу“Наиссус“ које је изашло нама у сусрет да ову изложбу организујемо и реализујемо поводом обележавања 82 године постојања и рада ЈКП“Наиссус“.

Ниш, 05.07.2019.год.
Дејан Петровић-Џери

Pin It on Pinterest