СЕРВИСНЕ ИНФО

СЕЛО ТРУПАЛЕ, УЛИЦА КЊАЗА МИЛОША БР. 3

Вода на улици, потребно је раскопавање. Због радова на поправци водоводне мреже биће у прекиду водоснабдевање до 15 сати у делу села Трупале (у улицама Књаза Милоша, Поповачкој...

УЛИЦА ВАСЕ ЧАРАПИЋА КОД БРОЈЕВА 98А И 100

Вода на улици, потребно је раскопавање. Због радова на поправци прикључне везе могућ мањи прекид водоснабдевања до 15 сати у делу улице Васе Чарапића код бројева 98а...

СЕЛО ЧОКОТ, УЛИЦА МАРШАЛА ТИТА БР. 29

Вода са улице долази у шахту, потребно је раскопавање. Због радова на поправци прикључне везе могућ прекид водоснабдевања до 15 сати у делу села Чокот (десетак домаћинстава у улици...

УЛИЦА ЋЕЛЕ КУЛА БР. 10

Вода на улици, потребно је проналажење сервисног вентила ради замене првог вентила. Због радова на поправци прикључне везе биће кратко у прекиду водоснабдевање до 15 сати у делу улице(на...

УЛИЦА ДРУГОГ СРПСКОГ УСТАНКА БР. 5

Вода цури на прикључној вези, треба извшити оспособљавање сервисног вентила. Због радова на замени првог вентила могућ прекид водоснабдевања до 15 сати у...

УЛИЦА ЛЕЛИЦЕ КОСТИЋ БР. 9

Вода са улице долази у шахту, потребно је раскопавање. Због радова на поправци прикључне везе могућ мањи прекид водоснабдевања до 15 сати у улици Лелице Костић, раније под...

СЕЛО РУЈНИК

Ауто-цистерна за снабдевање житеља села Рујник пијаћом водом биће стационирана у времену од 11 до 15 сати на поменутој локацији.

Асоцијација за заштиту и очување вода Јужне Србије (WАСС) у сарадњи са компанијом Медивест КТ доо, и ове године организује манифестацију “ДАНИ ВОДЕ НИШ 2019” – Међународни сајам водоводне и канализационе опреме са пратећом конференцијом, која се одржава 08. и 09. маја 2019. године у Нишу.

У Хали СЦ Чаир, на површини од око 1600 м2 прилику да представе трендове као и разноврсна истраживачка и производна остварења имаће реномирани домаћи и страни произвођачи водоводне и канализационе опреме. Такође, обезбеђен је и адекватан простор испред Хале Чаир на око 400 м2 за презентацију пратећих сегмената: грађевинске механизације, специјалних, наменских и мултифункционалних возила и слично.

ТРЕЋА, сада већ традиционална, манифестација ДАНИ ВОДЕ је и место сусрета експерата који ће имати прилику да представе идеје и размене мишљења у оквиру конференцијског дела на тему “ОЧУВАЊЕ И ЗАШТИТА СИСТЕМА ЗА ВОДОСНАБДЕВАЊЕ”.

Својим садржајем у претходним годинама, ДАНИ ВОДЕ су понели епитет успешног и атрактивног пословног догађаја са респектабилним бројем излагача и посетилаца, чиме се може сврстати међу најзначајније манифестације у сектору вода у региону.

Очување животне средине јесте приоритет сваке локалне заједнице па ћу у том контексту само кратко подсетити на оно што Град Ниш и наша локална заједница чине у овој области. Пре свега бих поменула инфраструктурни пројекат постројења за пречишћавање отпадних вода, који подразумева изградњу преко 35 км канализационе мреже, уз то је важан податак који ћу вам сада изнети а то је да ће само из Нишаве у оквиру овог пројекта бити одстрањено преко 20 000 тона муља – испред Града Ниша је истакла Марина Костић.

Јавно комунално предузеће ”Наиссус” Ниш је као регионални лидер у пружању услуга из области водоснабдевања и каналисања отпадних вода, у овом делу Србије одлучило да такву чињеницу искористи као потенцијал са реалним циљем да постанемо генератор развоја у региону. Оснивањем Асоцијације за заштиту и очување вода југоисточне Србије, где смо удружили снагу и капацитете са још 26 водовода из 5 управних округа из овог дела Србије, успевамо да трећу годину заредом Ниш постаје град у коме се може видети и чути све оно што је најсавременије и најпопуларније у области водоснабдевања и каналисања отпадних вода, све заједно у оквиру ”Дана вода” – присутним гостима, учесницима, излагачима и посетиоцима пригодно се обратио Игор Вучић, директор ЈКП ”Наиссус”-а Ниш.

Хтео бих да изразим јавну захвалност мом тими људи, који је прво осмислио идеју формирања асоцијације а затим и манифестацији ”Дани воде”. Такође бих се захвалио свим, како појединцима тако и институцијама који су на било који начин помогли да овај скуп данас изгледа овако, како учесници кажу да је сада бољи него што је био у претходне две године – бираним речима се захвалио и све присутне поздравио председник Асоцијације за заштиту и очување вода Јужне Србије, др Милош Ђорђевић.

Можда до сада није био довољан финансијски издатак из буџета државе када је у питању област животне средине али након консолидације буџета, након 2017., 2018. године, када је јавни дуг пао са 75% на 60% БДП-а. Ми сада имамо прилику у 2019-ој години да издвојимо један проценат будзета за област заштите животне средине а да у наредним годинама та издавања повећавамо, и да то буде на добробит локалних самоправа, градова, општина и да у коначном добијемо оно најважније, а то је стандард, живот и здравље грађана и грађанки Републике Србије – приликом отварања манифестације ”Дани воде” је истакао Иван Карић, државни секретар у Министарству за заштиту животне средине Републике Србије.

Другог дана овог импозантног догађаја директор ЈКП ”Наиссус”-а Игор Вучић и руководилац производње воде Драган Станковић су представили и покаказали извориштеМедиану, производна постројења и јединствен начин производње пијаће воде, прерадом речне воде свим присутним директорима из целе Србије и Републике Српске.

Pin It on Pinterest