СЕРВИСНЕ ИНФО

НАСЕРОВА УЛИЦА БР. 11

Велико цурење на површини и вода је затворена на два шибер вентила. У току је раскопавање у Насеровој улици, код бр. 11. Због квара на водоводној мрежи у прекиду је снабдевање водом до 15 сати са једне стране од улице Патриса Лумумбе до Византијског булевара, и...

СЕЛО ЉУБЕРАЂА

Наставак радова од претходних дана у селу Љуберађа. Због поправке водоводне мреже могућ је прекид у снабдевању водом до 15 сати у поменутом селу.

НА ВИЗАНТИЈСКОМ БУЛЕВАРУ КОД МОСТА СА БУЛЕВАРОМ МЕДИЈАНА

Квар на водоводној мрежи, обављају се радови иза тржног центра“Лидл“, код моста близу раскрснице улица Булевара Медијана и Византијског булевара. Због интервенције неће бити прекида...

УЛИЦА ТАСКА УЗУНОВИЋА БР. 13

Избија вода из пода шахте, потребно је раскопавање у улици Таска Узуновића бр. 13, у насељу Пантелеј. Због радова на поправци прикључне везе биће у прекиду снабдевању водом до 15 сати само на тој адреси (уколико не држи сервисни вентил могућ је мањи прекид у...

ПОВОЉНИ УСЛОВИ ОТПЛАТЕ НА РАТЕ УЗ МОГУЋНОСТ ОТПИСА КАМАТЕ

ЈКП „Наиссус“ Ниш обавештава кориснике услуга да је, по препоруци Градског већа бр. 1233-2/2019-03, на снази нова Одлука о репрограму дуговања за утрошену воду и услуге канализације, за све категорије потрошача. Применом нове Одлуке, наши суграђани ће бити у...

Обилне падавине које су трајале више недеља не дозвољавају предах ангажовању великог броја људи, организација, појединаца и сталну мобилност механизације. Под руководством оперативног тима Штаба за ванредне ситуације често се мењала организација и план заштите зависно од ситуација на терену. С редином марта месеца је опшина Нишка Бања прогласила ванредно стање због нарушеног водоснабдевања у околним селима која имају своје локалне водосистеме и који су због замућења постали неисправни (Јелашница, Банцарево, Куновица, Радикина Бара, Лазарево Село и насеља Островица и Просек).

У понедељак 26.03.2018.год. је и опшина Палилула услед водене стихије прогласила ванредно стање на својој територији, због поплава у Насељу 9. мај, као и замућења воде за пиће у селима: Бербатово, Вукманово и Доње Власе.

ЈКП “Наиссус“ је наставио ангажовање, поред вишенедељне помоћи Насељу 9. мај, хитно се приступило упућивању аутоцистерни са пијаћом водом угроженим селима у ове две општине.

Одмах по проглашењу ванредних отпреми пијаћа вода на одређена сеоска подручја. Јуче и данас снабдевамо пијаћом водом села Вукманово, Бербатово и Доње Власе у општини Палилула – нагласио је директор ЈКП“Наиссус“ Игор Вучић.

Ово Јавно предузеће активно учествује, дању и ноћу у одбрани од поплаве у Насељу 9. мај, са великим бројем стално ангажованих људи, машинама за ископ земље, две потапајуће пумпе, два возила каналџета (која такође испумпавају воду) и превожењем велике количине џакова са песком.

Једна потапајућа пумпа је премештена из улице др Саве Петровића у Новобрдарску улицу. По налогу Штаба за ванредне ситуације џакови са песком су у току дана транспортовани у улицама: Рударској, Радивоја Динуловића и Новобрдарској. Радницима овог предузећа на кратко су се придружили и помогли играчи и стручни штаб Рукометног клуба Железничар из Ниша.

Истог дана 26. марта, угрожене локације у Насељу 9. мај су обишли поред представника војске и челни људи града, градоначелник Ниша Дарко Булатовић и председник општине Палилула Александар Ждрале.

Вода која се слива са Бубња и Ледене Стене пролази испод пута, испод асфалта јури неких 300 литара у секунди, излива се у њиве изнад радне зоне Доње Међурово и долази на најнижу тачку, са десне стране пруге према радној зони Доње Међурово. Овде лоше урађеним испустима, испод пруге прелази на другу страну. Овај ниво овде је за око метар већи него на другој страни Насеља 9. мај, и онда је природна последица куда путује ова вода и како да је зауставимо и спречимо даље продирање и угржавање домаћинстава. Ми данас захваљујући војсци, предузећима и свим службама покушавамо да помогнемо у свим појединачним случајевима и да се нађемо људима.

Неизграђивањем атмосферских колектора, неканалисањем атмосферских вода, које би отицале каналима према реци Нишави, имамо тај проблем да схватимо колико људски немар у последњих 15, можда и 20 година може да узрокује огромне штете, како за људе, тако и за пољопривреду, њиве, стамбене објекте и друго. Без обзира, настављамо заштиту угроженим домаћинствима, са великим бројем људи, уз помоћ војске и свом расположивом механизацијом док не обуздамо водену стихију – истакао је градоначелник Булатовић.

Важно је напоменути да је услед настанка неисправних узорака воде проглашена ванредна ситуација у селима општина ГО Нишка Бања и ГО Палилула, искључиво у оквиру сеоских водовода који нису део нишког водоводног система.

ЈКП “Наиссус“ наглашава да је вода којом нишки водовод снабдева кориснике на територији Града Ниша са околином, потпуно здрава, физичко-хемијски и бактериолошки исправна и у складу са свим параметрима који су дефинисани Правилником о хигијенској исправности воде за пиће Републике Србије. Сви наши корисници имају довољне количине воде, која је под сталним режимом контроле од стране акредитоване лабораторије нишког водовода и Института за јавно здравље у Нишу, чији резултати анализа потврђују да је вода у Нишком водоводном систему изузетног квалитета.

Pin It on Pinterest