U GORNJEM MATEJEVCU SANIRANA HAVARIJA NA VODOVODNOJ MREŽI

erste1

 Dezinfikovane cevi i posle detaljnih laboratorijskih analiza o ispravnosti, voda će biti proglašena ispravnom za piće

Velika havarija na vodovodnoj mreži , koju je uzrokovalo rušenje pomoćnog objekta jedne kuće u Gornjem Matejevcu usled pojave klizišta, sanirana je. 12 metara oštećenih vodovodnih cevi zamenjeno je novim, kao i šahta, koju je odneo Matejevački potok. Uporedo sa radovima na saniranju oštećene vodovodne mreže, počeli su I radovi na obezbedjivanju kritičnog dela potoka, koje izvodi DVP "Erozija". Postavljanjem potpornog zida, dužine 15 metara,koje će za par dana biti završeno, trajno će biti rešeni problemi klizišta I time zaštićen cevovod u ovom delu sela.

Blizu 300 domaćinstava u ovom selu, koja su bez vode ostala zbog oštećenja dela vodovodne mreže, trenutno imaju tehničku vodu, ali se normalizacija vodosnabdevanja očekuje za nekoliko dana, kaže direktor JKP "Naissus".

" Nakon saniranja oštećene mreže, ekipe JKP Naissus-a, obavile su ispiranje I dezinfekciju postavljenih cevi, rekao je direktor niškog vodovoda. Trenutno, meštanima dela Gornjeg Matejevca u kome se nalazi ambulanta I obdanište, kroz sistem je puštena tehnička voda, ali je neophodno da od Insistuta za Javno zdravlje , napominje Andrejević, dobijemo potvrdu o tri uzastopna uzorka o ispravnosti vode. Tek tada, kada budemo sasvim sigurni da je voda potpuno bezbedna, proglasićemo je ispravnom za piće. Očekujemo da će meštani sela za par dana imati uredno vodosnabdevanje, dodaje direktor JKP Naissus-a.  

Inače, tokom radova na saniranju ove havarije, JKP "Naissus" je meštane snabdevao pijaćom vodom iz cisterni, koje su svakodnevno kružile selom.

  • 01 okoncani radovi
  • 02 okoncani radovi
  • 03 okoncani radovi
  • 04 okoncani radovi
  • 05 okoncani radovi
  • 06 okoncani radovi

Simple Image Gallery Extended