VODA U NIŠKOM VODOVODNOM SISTEMU POTPUNO ISPRAVNA ZA PIĆE

voda-1

 

          Usled obilnih padavina u proteklih nekoliko dana, došlo je do očekivanog povećanja mutnoće vode na većini izvorišta sa kojih se grad Niš i okolina snabdevaju vodom za piće. Prema stručnoj proceni i po rezultatima mnogostruko uvećanog broja analiza vode sa niškog vodovodnog sistema, koje svakodnevno rade Sektor sanitarne kontrole sa laboratorijom JKP "Naissus"- a i Institut za Javno zdravlje u Nišu, što potvrđuje i Republički sanitarni inspektor, korisnici potpuno bezbedno mogu upotrebljavati vodu za piće iz niškog vodovoda.

Voda u niškom vodovodnom sistemu je hemijski i bakteriološki potpuno ispravna za piće I kvalitativno je potpuno u skladu sa Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode Republike Srbije.

JKP"Naissus" je proteklih dana sve svoje ljudske I tehničke kapacitete stavilo u funkciju redovnog i stabilnog snabdevanja korisnika kvalitetnom vodom za piće, ali zajedno sa mnogim institucijama učestvuje u pomoći ugroženim okolnim opštinama Svrljig, Prokuplje, Gadžin Han i Doljevac, na čijoj teritoriji je ugroženo redovno vodosnabdevanje.

O daljim aktivnostima, rezultatima analiza vode iz niškog vodovodnog sistema i kvantitetu I kvalitetu vode iz niškog vodovoda redovno ćemo obaveštavati javnost putem saopštenja u medijima, na našoj internet stranici www.jkpnaissus.co.rs i putem Pozivnog centra   JKP "Naissus" na telefon 018/502-777, koji je u funkciji 24 časa dnevno.


Sektor za odnose sa javnošću

JKP"Naissus"