DANI VODE U NIŠU 08 – 09 MAJ 2019

poster dani vode

Asocijacija za zaštitu i očuvanje voda Južne Srbije (WASS) u saradnji sa kompanijom Medivest KT doo, i ove godine organizuje manifestaciju "DANI VODE NIŠ 2019" - Međunarodni sajam vodovodne i kanalizacione opreme sa pratećom konferencijom, koja se održava 08. i 09. maja 2019. godine u Nišu.  
U Hali SC Čair, na površini od oko 1600 m2 priliku da predstave trendove kao i raznovrsna istraživačka i proizvodna ostvarenja imaće renomirani domaći i strani proizvođači vodovodne i kanalizacione opreme. Takođe, obezbeđen je i adekvatan prostor ispred Hale Čair na oko 400 m2 za prezentaciju pratećih segmenata: građevinske mehanizacije, specijalnih, namenskih i multifunkcionalnih vozila i slično.  
TREĆA, sada već tradicionalna, manifestacija DANI VODE je i mesto susreta eksperata koji će imati priliku da predstave ideje i razmene mišljenja u okviru konferencijskog dela na temu "OČUVANJE I ZAŠTITA SISTEMA ZA VODOSNABDEVANJE".  
Svojim sadržajem u prethodnim godinama, DANI VODE su poneli epitet uspešnog i atraktivnog poslovnog događaja sa respektabilnim brojem izlagača i posetilaca, čime se može svrstati među najznačajnije manifestacije u sektoru voda u regionu.
- Očuvanje životne sredine jeste prioritet svake lokalne zajednice pa ću u tom kontekstu samo kratko podsetiti na ono što Grad Niš i naša lokalna zajednica čine u ovoj oblasti. Pre svega bih pomenula infrastrukturni projekat postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, koji podrazumeva izgradnju preko 35 km vodovodne i kanalizacione mreže, uz to je važan podatak koji ću vam sada izneti a to je da će samo iz Nišave u okviru ovog projekta biti odstranjeno preko 20 000 tona mulja – ispred Grada Niša je istakla Marina Kostić.
- Javno komunalno preduzeće”Naissus” Niš je kao regionalni lider u pružanju usluga iz oblasti vodosnabdevanja i kanalisanja otpadnih voda, u ovom delu Srbije odlučilo da takvu činjenicu iskoristi kao potencijal sa realnim ciljem da postanemo generator razvoja u regionu. Osnivanjem Asocijacije za zaštitu i očuvanje voda jugoistočne Srbije, gde smo udružili snagu i kapacitete sa još 26 vodovoda iz 5 upravnih okruga iz ovog dela Srbije, uspevamo da treću godinu zaredom Niš postaje grad u kome se može videti i čuti sve ono što je najsavremenije i najpopularnije u oblasti vodosnabdevanja i kanalisanja otpadnih voda, sve zajedno u okviru”Dana voda”- prisutnim gostima, učesnicima, izlagačima i posetiocima prigodno se obratio Igor Vučić, direktor JKP”Naissus”-a Niš.
- Hteo bih da izrazim javnu zahvalnost mom timu ljudi, koji je prvo osmislio ideju formiranja asocijacije a zatim i manifestaciju”Dani vode”. Takođe bih se zahvalio svima, kako pojedincima tako i institucijama koji su na bilo koji način pomogli da ovaj skup danas izgleda ovako, kako učesnici kažu da je sada bolji nego što je bio u prethodne dve godine – biranim rečima se zahvalio i sve prisutne pozdravio predsednik
Asocijacije za zaštitu i očuvanje voda Južne Srbije, dr Miloš Đorđević.    
- Možda do sada nije bio dovoljan finansijski izdatak iz budžeta države kada je u pitanju oblast životne sredine ali nakon konsolidacije budžeta, nakon 2017., 2018. godine, kada je javni dug pao sa 75% na 60% BDP-a, mi sada imamo priliku u 2019-oj godini da izdvojimo jedan procenat budžeta za oblast zaštite životne sredine a da u narednim godinama ta izdavanja povećavamo, i da to bude na dobrobit lokalnih samoprava, gradova, opština i da u konačnom dobijemo ono najvažnije, a to je standard, život i zdravlje građana i građanki Republike Srbije – prilikom otvaranja manifestacije”Dani vode” je istakao Ivan Karić, državni sekretar u Ministarstvu za zaštitu životne sredine Republike Srbije.
Drugog dana ovog impozantnog događaja direktor JKP”Naissus”-a Igor Vučić i rukovodilac proizvodnje vode Dragan Stanković su predstavili i pokakazali izvorište"Medianu", proizvodna postrojenja i jedinstven način proizvodnje pijaće vode preradom rečne vode, svim prisutnim direktorima iz cele Srbije i Republike Srpske.

 • 01 dani vode
 • 02 dani vode
 • 03 dani vode
 • 04 dani vode
 • 05 dani vode
 • 06 dani vode
 • 07 dani vode
 • 08 dani vode
 • 09 dani vode
 • 09a dani vode
 • 09b dani vode
 • 09c dani vode
 • 09e dani vode
 • 09f dani vode
 • 09g dani vode
 • 09h dani vode

Simple Image Gallery Extended