U DANIČIĆEVOJ ULICI RADOVI U ZAVRŠNOJ FAZI

zanaslov - copy

Sklopljenim ugovorom između Grada Niša i Javno komunalnog preduzeća"Naissus" obavjaju se komunalni radovi kao delatnost od javnog interesa. To podrazumeva održavanje postrojenja javnog vodovoda i kanalizacije, izvođenje radova na prevezivanju i zameni priključnih veza, rekonstrukciji vodovodnih i kanalizacionih mreža i ponovno prevezivanje prilikom redovnog održavanja i rekonstrukcije javnih saobraćajnica, vodovodne i kanalizacione mreže na teritoriji grad Niša. Vrednost ugovora je 21 milion dinara sa uračunatim porezom na dodatu vrednost.
U završnoj fazi su radovi na rekonstruciji vodovodne mreže, koji sadrže postavljanje cevi, dužine oko 500 metara - (DCI prečnika 400 mm i cevi polietilen DN 160mm), kao i izgradnju kanalizacione mreže u dužini od 111 metara-PEHD, prečnika 300mm. Radovi su počeli 11. aprila 2018. godine, sa  predviđenim rokom  završetka od 90 dana.
- Cevi su bile plitko postavljene, govorim o mreži koja je postavljena pre 40 godina i rekonstrukcija je bila neophodna. Izvođač radova na asfaltiranju, pri postavljanju novog sloja asfalta je primetio da su cevi zaista nisko postavljene, na dubini 0,7m umesto 1,7m. JKP“Naissus“ je preko poverenih poslova od grada dobio ovaj zadatak da izvrši rekonstrukciju čitave mreže. To će značiti za stanovnike ovde novi kvalitet života i funkcionisanja, redovno vodosnabdevanje i odvođenje otpadnih voda – istakao je v.d.direktora JKP“Naissus“ Igor Vučić
JKP ‘’’Naissus’’ takođe obavlja i završne poslove na infrastrukturnoj i komunalnoj pripremi industrijske zone ’’Lozni kalem’’. U toku su radovi na utiskivanju zaštitne cevi koja prolazi ispod Bulevara Svetog Cara Konstantina, u dužini od 60 metara.  Vrednost radova je 27.8 miliona dinara, sa uračunatim porezom na dodatu vrednost.
Provlačenjem poslednjih 60 metara cevi (prečnika 1000 mm), biće završena izgradnja atmosferske kanalizacije na Laznom kalemu, u ukupnoj dižini od 775 m. Očekivani  završetak radova na ovoj lokaciji je za 15 dana. Ovim se stvoraju uslovi za nesmetan početak rada fabrike IMI i potpuno komunalno i infrastrukturno pripremiti industrijsku zonu ‘’Lozni kalem’’ za dolazak drugih potencijalnih investitora.

  • daniciceva1
  • daniciceva2
  • daniciceva3
  • daniciceva4
  • daniciceva5
  • daniciceva6
  • daniciceva7 dir igor vucic i teh dir ivan jocic
  • daniciceva8
  • daniciceva9

Simple Image Gallery Extended