SAOPŠTENJE ZA JAVNOST JKP“NAISSUS“ 25.03.2018.

dsc 0815

Nakon iznošenja neproverenih i netačnih informacija u jednom delu javnosti, JKP ``Naissus`` saopštava da je voda kojom niški vodovod snabdeva korisnike na teritoriji Grada Niša sa okolinom, potpuno zdrava, fizičko-hemijski i bakteriološki ispravna i u skladu sa svim parametrima koji su definisani Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće Republike Srbije. Svi naši korisnici imaju dovoljne količine vode, koja je pod stalnim režimom kontrole od strane akreditovane laboratorije niškog vodovoda i Instituta za javno zdravlje u Nišu, čiji rezultati analiza potvrđuju da je voda u Niškom vodovodnom sistemu izuzetnog kvaliteta.

Naglašavamo da su problemi sa neispravnim uzorcima vode koji su uzrokovali proglašenje vanredne situacije u vodosnabdevanju na teritoriji GO Niška Banja, nastali u seoskim vodovodima ove gradske opštine, koji nisu deo Niškog vodovodnog sistema i nad kojima JKP ``Naissus`` nema nikakvu nadležnost.

Niški vodovod je u cilju pomoći meštanima sela: Jelašnica, Bancarevo, Kunovica, Radikina Bara, Lazarevo Selo i naseljima Ostrovica i Prosek, stavio na raspolaganje sve raspoložive resurse do uspostavljanja redovnog stanja. Trenutno se snabdevanje vodom u pomenutim selima obavlja putem autocisterni niškog vodovoda, kojima su priključene i autociterne Vojske Republike Srbije.

Sve dodatne informacije dostupne su putem telefona Pozivnog centra JKP ``Naissus``

018/502-777