GRAĐANI PIJU BAKTERIOLOŠKI I HEMIJSKI ISPRAVNU VODU

dsc 0900

 - U Novom Selu došlo je do mešanja atmosferskih voda i voda iz septičkih jama, pa su se građani malo uspaničili. To nije uticalo na kvalitet vode za piće.
Ponavljam, voda je ispravna i ima je u dovoljnim količinama. Dok je ima na česmi, ona je ispravna, dodao je on.
Ovih dana nije bilo ni većeg zadržavanja vode na kolovozu, što znači da su slivnici i kanalizacija dobro očišćeni, istakli su iz niškog Vodovoda.
Voda u niškom sistemu je bakteriološki i hemijski ispravna i potpuno bezbedna za piće. To pokazuju svakodnevne analize u laboratoriji Vodovoda i Institutu za javno zdravlje Niš. Potvrdu o ispravnosti vode dao je i Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“.
Ovo je za „Narodne novine“ juče potvrdio v. d. direktora JKP „Naisus“ Igor Vučić.
  - Zbog naglog otapanja snega i padavina, dolazilo je do zamućenja izvorišta, ali voda se nesmetano može koristiti za piće. Vodosnabdevanje je uredno i građani piju potpuno zdravu i higijenski ispravnu vodu. Ovih dana povećan je broj uzorkovanja, radimo 50 ispitivanja dnevno. Ispitivanja se vrše u akreditovanoj laboratoriji „Naisusa“, kao i u Institutu za javno zdravlje Niš. Institut „Dr Milan Jovanović Batut“ proverava bakteriološku ispravnost vode, rekao je Vučić.
Prema njegovim rečima, bilo je problema sa vodosnabdevanjem u Niškoj Banji, Suvom Dolu, naselju Nikola Tesla...
- Viši delovi ovih naselja ostali su bez vode, poslali smo cisternu... Taj problem je brzo rešen, za 24 sata, kaže naš sagovornik.
Prvi čovek niškog Vodovoda posebno naglašava da žitelji Novog Sela piju ispravnu vodu.
   - U tom naselju došlo je do mešanja atmosferskih voda i voda iz septičkih jama, pa su se građani malo uspaničili. To nije uticalo na kvalitet vode za piće. Ponavljam, voda je ispravna i ima je u dovoljnim količinama. Dok je ima na česmi, ona je ispravna, naglasio je Vučić.
Da je vodosnabdevanje uredno, pokazuje i to da se u prethodnom periodu građani nisu često javljali kako bi prijavili neki problem, kvar.
   - Ekipe Vodovoda održavaju kanalizaciju, a atmosferski slivinici su u nadležnosti Direkcije za izgradnju. Međutim, na osnovu ugovora koji imamo sa njima, povereno nam je i čišćenje atmosferskih slivnika, i to samo po nalogu nadležnih u Direkciji. U vanrednim situacijama, procedura je skraćena. Ne čekamo nalog nego reagujemo odmah po pozivu građana, istakao je Vučić.

Ovih dana nije bilo ni većeg zadržavanja vode na kolovozu, što znači da su slivnici i kanalizacija dobro očišćeni.
   - Ranije su se javljali problemi u Zetskoj, ali izgradnjom Čairskog kolektora, to je regulisano. Izgradnjom Južnog kolektora biće rešen problem sa zadržavanjem vode na Bubnju, Paliluli. Što se tiče Loznog kalema, radovi su u završenoj fazi. Prekinuti su zbog snega, kao i radovi na izgradnji Južnog kolektora, ali su brzo nastavljeni. Izgradnjom mreže kolektora i postrojenja za preradu otpadnih voda, biće rešeni problemi otpadnih voda u Nišu i okolini, zaključio je v. d. direktora JKP „Naisus“ Igor Vučić.

Antrfile:
Ekipe Vodovoda angažovane na ispumpavanju vode u gradu.
Ekipe JKP „Naisus“ ovih dana angažovane su na ispumpavanju vode na nekim lokacijama u gradu.
To je u nadležnosti Štaba za vanredne situacije, a radnici Vodovoda, sa potrebnom mehanizacijom i pumpama, tu su da pomognu.
  - Radi se u Novom Selu, Čamurliji, Gabrovcu, Mezgraji, Popovcu. Na nekim mestima su postavljeni i džakovi.
Poslednih 10 dana radimo pojačanim intenzitetom, kazao je Vučić.

  • dsc_0900
  • dsc_0920
  • dsc_3511
  • dsc_3512
  • intervju

Simple Image Gallery Extended

Intervju sa v.d. diretora JKP"Naissus" Igorom Vučićem uradila je novinarka Narodnih novina Dragana Mitrović. Intervju prenosimo u celosti.