GRADONAČELNIK DARKO BULATOVIĆ POSETIO JKP“NAISSUS“

posgrad20182
U četvrtak 04. januara, tačno u 7 sati, gradonačelnik Niša Darko Bulatovića i direktor JKP"Naissus" Igor Vučić sa saradnicima obišli su deo sistema za vodosnabdevanje u krugu fabrike vode na lokaciji Medijana. Okupljenim radnicima ispred zgrade dežurne službe na početku se kratko obratio direktor ovog preduzeća Igor Vučić.

 - Prvo da Vam poželim sve najbolje, Vama i vašim porodicama da imate mira i blagostanja u novoj godini. Onda hoću da vam kažem da će ova godina biti teška, teška po pitanju poslova, ali me sa druge strane raduje činjenica da prvog radnog dana u novoj godini, naši radnici i mehanizacija na Loznom kalemu su angažovani i ozbiljno rade. Imaćemo još poslova, čeka nas Južni kolektor, naselje"Šljaka", zamena muljnih ispusta na magistralnom cevovodu Ljuberađa – Niš. Ono što moramo stalno da ponavljamo a to je da poboljšamo nivo usluge našim sugrađanima, uporedo proizvodnja i kvalitet vode, održavanje postojeće mreže, održavanje, servis i baždarenje mernih uređaja. To nam je osnovni zadatak – istakao je direktor Vučić.

Uz čestitke za dobro zdravlje i porodičnu sreću u novoj godini, gradonačelnik se obratio zaposlenima.

- Najbitniji sistem za grad jeste vodovod, u tom smislu sam svojim prisustvom danas hteo da to prvo pokažem a drugo da pokažem poštovanje prema radnicima, prema ljudima, na koje nije obraćana pažnja u ranijim periodima i godinama. Zbog toga je direktor Vučić između ostalog ovde, da pokaže poštovanje prema ljudima, saradnicima, kolegama, direktorima, pomoćnicima, radnicima. Kao drugi prioritet jeste upravljanje ovim sistemom, jer njime upravljaju ljudi. Samo zadovoljni ljudi ili zadovoljniji mogu da održavaju taj sistem. Prinudom i drugim načinima ne ostvaruju se rezultati. Izraz poštovanja jeste i izraz podrške jer radnici shvataju značaj preduzeća, ali neki drugi ne shvataju. Moraćemo da menjamo neke stvari i navike, da bi se to podiglo na onaj nivo koji je neophodan da bi grad imao ono najbitnije u njemu a to je voda – naglasio je gradonačelnik Bulatović.

U kratkom osvrtu gradonačelnik je podsetio prisutne da je grad za godinu i po dana vratio finansijske obaveze u iznosu od milijardu i sedamsto miliona dinara, unazad deset godina, dug iz ranijeg perioda. Kako bi razumeli radnici koliki je to novac, gradonačelnik je naveo primer da za izgradnju jedne ulice je potrebno nekih pet miliona dinara ili čitav grad da se asfaltira za isti iznos ili pak da se izgradi vodovodna i kanalizaciona mreža od Niša do Beograda.

- Odgovornost grada i rukovodstva je na prvom mestu u izvršavanju obaveza prema preduzećima i prema ljudima, to je bitno da znate. Mi smo skoro pola obaveza već izvršili prema vodovodu, u januaru ćemo da nastavimo i vrlo brzo sve obaveze koje je grad imao prema vodovodu će biti izmirene, i iz ranijih perioda. Za vas još je značajno da imate više posla, da možete sami da prihodujete i da preduzeće sve bolje posluje. Vi ste ovde na jedinstvenom zadatku, da date sebe za preduzeće i za građane Niša, a ukoliko zatreba vama da preduzeće pruži oslonac i podršku, to je suština politike koju vodi grad sada – zaključio je niški gradonačelnik.

Nakon obraćanja, zaposleni su krenuli na svoje radne zadatke a gradonačelnik je u prisustvu direktora i saradnika obišao laboratoriju i neke službe u proizvodnji vode.

U laboratoriji je od rukovodioca sektora sanitarne kontrole sa laboratorijom Suzane Stoimenov bio je informisan o kvalitetu vode i radu akreditovane laboratorije 365 dana u godini sa 45 uzoraka vode svakoga dana. Obim, značaj i kapacitet izvorišta Medijana su na neposredan način približili gradonačelniku dugogodišnji rukovodilac Bogdan Milentijević i rukovodilac sektora za proizvodnju i distribuciju vode Slaviša Vukadinović, nakon čega je niški gradonačelnik završio posetu ovom kako je sam rekao najvažnijem komunalnom preduzeću.

 • posgrad2017_1
 • posgrad2017_10
 • posgrad2017_11
 • posgrad2017_2
 • posgrad2017_3
 • posgrad2017_4
 • posgrad2017_5
 • posgrad2017_6
 • posgrad2017_7
 • posgrad2017_8
 • posgrad2017_9
 • posgrad20182

Simple Image Gallery Extended